13 enero 2016

Falten hores per a l’obertura de les XXXIV Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana (GSF). Des del dijous 14 de gener fins al diumenge 17, el Salesianum de Roma s’omplirà, com de costum, de representants dels 30 grups de la Família Salesiana, cridats a reflexionar sobre l’Estrena del Rector Major. Aquest any el tema serà: "Amb Jesús, recorreguem l’aventura de l’Esperit".

El programa de la jornada preveu per al primer dia una reflexió sobre el significat de ser pelegrins i en camí per l’encant de l’aventura. El ponent serà el salesià Francesco Di Natale, professor de teologia pastoral, que examinarà la qüestió des del punt de vista antropològic, bíblic, teològic i eclesiològic.

El segon dia el Rector Major, don Ángel Fernández Artime, presentarà el missatge de l’Estrena 2016; mentre que Sor María Ko, filla de Maria Auxiliadora, professora de Sagrada Escriptura, presentarà un anàlisi sobre la revisió de Déu com a icona de l’Església peregrina. A la tarda, el salesià Bruno Ferrero, examinarà la figura de Don Bosco com un couching de la vida moderna, i continuarà amb una taula rodona sobre el testimoni de tres perfils de santedat salesiana: Alberto Marvelli, don Giuseppe Quadrio i Mamá Margarita.

En el matí del dissabte 16 hi haurà alguns testimonis de vida interior i vida espiritual. El salesià Rossano Sala conduirà la reflexió sobre l’experiència comunitària de fe a través del qual es manifesta el camí. Després es conclourà amb un moment de la celebració i de pregària sobre el tema del Jubileu de la Misericòrdia i amb la reflexió per grups.

Diumenge 17, finalment, es realitzarà una síntesi dels continguts abordats en els dies previs. Seguidament el Rector Major, amb el seu discurs de cloenda, indicarà algunes pautes per el caminar de la Família Salesiana.

També et pot interessar …