12 enero 2016

"Ahir i avui apareixen les ombres de rebot de la vida, però encara brilla més forta la llum de l’amor que venç l’odi i inaugura un nou món", va dir el Papa el 26 de desembre, a la festa del sant Esteve, el primer màrtir.

"L’arrel dels assassinats dels agents pastorals en aquesta fase històrica de la humanitat revela un augment sense precedents. Sembla que no té igual en la història, perquè és una contínua persecució globalitzada", va dir el pare Vito Del Prete, missioner.

De l’any 2000 a l’any 2015, segons les dades publicades en un informe recent, van ser assassinats al món 396 agents pastorals, incloent-hi 5 bisbes. El 2015, d’acord amb la informació, van ser assassinats:

A Amèrica: 8 agents de pastoral (7 sacerdots i 1 religiosa);
A Àfrica: 5 treballadors de pastoral (3 sacerdots, 1 religiós, 1 laic);
A Àsia: 7 agents de pastoral (1 sacerdot, 2 religiosos, 4 laics);
A Europa 2 sacerdots.

En la llista dels agents pastorals assassinats en 2015 es constata l’assassinat de dos líders joves de l’oratori salesià d’Alepo, els germans Anwar i Misho Samaan, que van morir en un atemptat, juntament amb la seva mare Minerva.

En general, tant l’any 2015, com en els últims anys, la majoria dels agents de pastoral van morir com a resultat dels intents de robatori o furt, realitzats amb ferocitat, en un context que denuncia la degradació moral, la pobresa, la violència cultural com una regla de comportament i la falta de respecte a la vida.

Causa major preocupació la destinació dels agents de pastoral segrestats o desapareguts, dels quals, ningú parla, ni se’n tenen notícies.

 

 

També et pot interessar …