11 enero 2016

Com explica en un comunicat el Coordinador inspectorial d’Animació Vocacional, Xabi Camino, "crear una autèntica cultura vocacional ens exigeix a tots, salesians i seglars, afavorir i cuidar un ambient evangelitzador permanent en les nostres Obres, de manera que cada jove tingui la possibilitat de trobés amb Jesús de Natzaret i amb Don Bosco, i així descobrir amb naturalitat la seva pròpia vocació, com a part inherent de la vida del creient i, per això, de la seva progressiva maduració en la fe".

La Setmana Vocacional pretén aprofundir en les claus vocacionals de la campanya anual de pastoral del curs 2015/2016, que porta per eslògan ´Ets+ Som+´. El propi Xabi Camino anima a les cases a socialitzar la mentalitat vocacional, a través de diferents estratègies, de la coordinació dels responsables i els ambients, de la implicació de la Família Salesiana…

D’aquesta manera, es podrà donar una resposta des de les opcions i propostes salesianes als xavals, animadors, educadors i catequistes "que busquen una mica més, que manifesten certa sensibilitat pel vocacional, que se senten interpel·lats per la vida lliurada, o que volen viure experiències d’alguna cosa diferent des de les seves pròpies claus de fe i de compromís".

Tota la informació i els materials de la Setmana Vocacional 2016 es poden consultar a la web www.sersalesiano.com Inspectoria Maria Auxiliadora

Des d’aquesta Inspectoria es va començar a publicar al desembre de 2015 la revista “Vine i segueix-me” per incentivar l’animació vocacional.

En ella, el Coordinador Inspectorial per a les vocacions, José Miguel Núñez, explica que l’objectiu de la revista és, entre altres mitjans, “seguir arribant al cor de molts joves que estiguin disposats a respondre’s a la pregunta que tots ens hem fet alguna vegada: “Senyor, què vols de mi?”.

Núñez apel·la a les paraules del Papa Francesc per deixar-nos tocar per Déu i acceptar el camí que ens suggereix: “Benvolguts joves: si volem que la nostra vida tingui realment sentit i sigui plena, com vostès desitgen i mereixen, els dic a cadascun i a cadascuna de vostès: “posa fe” i la teva vida tindrà un sabor nou, tindrà una brúixola que t’indicarà l’adreça; “posa esperança” i cada dia de la teva vida estarà il·luminat i el teu horitzó no serà ja fosc, sinó lluminós; “posa amor” i la teva existència serà com una casa construïda sobre la roca, el teu camí serà gojós, perquè trobaràs tants amics que caminen amb tu. Posa fe, posa esperança, posa amor! Però, qui pot donar-nos això? En l’Evangeli hem escoltat la resposta: Crist. ‘Aquest és el meu Fill, l’escollit, escolteu-li’.

La Inspectoría Maria Auxiliadora ha organitzat trobades de caps de setmana de joves que busquen a Déu. Del 13 al 15 de novembre es va celebrar un, així com el cap de setmana següent en la Comunitat sevillana de Bartolomé Blanco. En la primera trobada, els participants van ser 7 joves, d’edats compreses entre els 17 i els 30 anys. 5 d’ells es troben ja residint a la Casa des del mes de setembre. En el segon, els participants van ser 5 nois de 4º de l’ESO. També un d’ells es troba vivint a la Casa des del començament del present curs. En aquestes trobades es pot “resar, celebrar i treballar entorn de la figura del jove Joan Bosco, el seu itinerari vocacional i les experiències i persones que li van ajudar a madurar i descobrir la seva vocació, en paraules del salesià i director d’aquesta revista, Jorge J. Reyes.

Moltes experiències personals es recullen en aquesta petita revista, de gran ajuda personal. És el cas dels joves salesians que conviuen a la Casa Verge de les Neus a Granada. Aquest és el testimoniatge de Jesús Ortega: “Quan un jove es fa salesià viu els primers anys de la seva nova vida a la casa Verge de les Neus, a Granada. En ella, es troben actualment deu joves: Pernas, Juanky, Chuchi, Luis, Diego, Luisja, Nacho, Pedro, Javi i Jesús, juntament amb els seus tres formadors: Luis, Manel i Juan. Cada jornada es comença en la capella amb l’oració comunitària. Al matí, cadascun dels salesians assistix a classes a la universitat. Durant la tarda, segons el dia, hi ha esport, estudi o diferents activitats, com a cant o guitarra, i s’acaba sempre amb la celebració de l’eucaristia. Els divendres a la tarda es dediquen a les activitats pastorals. La comunitat es divideix entre tres llocs: el col·legi salesià del barri del Zaidín; la parròquia S. Francisco Javier, al barri de Haza Gran; i el col·legi Joan XXIII, per les catequesis, els grups de fe i les diferents activitats del oratori i centre juvenil. En els tres anys, que normalment es passen en aquesta casa, l’oració, la vida en comunitat i la pastoral, juntament amb l’estudi, que és el que més temps ocupa, són alguns dels elements més importants de l’experiència del postnoviciat. Es valora molt l’acompanyament personal i espiritual, que ho realitza cadascun dels salesians joves amb el Director; i això ajuda a afermar la pròpia opció de vida, a formar-se per treballar com salesià, seguint a Crist, a l’estil de Don Bosco. Els que aquest any estem en Verge de les Neus ens trobem felices. Creiem que ser salesians avui mereix la pena, i animem a tots els joves al fet que es plantegin què és el que Déu vol de cadascun”.

Per al cap de setmana del 23 i 24 de gener tindrà lloc una nova trobada de les Comunitats Proposades de Madrid i Sevilla, aquesta vegada a Sevilla. També, del 13 al 15 de febrer se celebrarà la II Trobada Vocacional.

“Una vida en plenitud. Això és el que Crist ens ofereix. Vocació és viure el projecte de Jesús responent a l’amor que Déu ens té, lliurant la pròpia vida als altres. Est és també el projecte que Don Bosco t’ofereix: ser signe de l’amor de Déu per als joves més pobres. Veuen i veuràs”, José Miguel Núñez.

Descarrega’t el nombre de gener de "Vine i *sígeme" aquí.

També et pot interessar …