8 enero 2016

L’any que comença explicarem una bona selecció de pel·lícules de cinema espiritual, algunes d’elles molt esperades com la de Martin Scorsese, altres especials per al públic juvenil com el proper lliurament de Narnia "La cadira de plata", interessants obres d’autor com "Biagio" de Pasquale Scimeca, la superproducció de la companyia Sony "Ressuscitat" o una pel·lícula sobre "Ignacio" promoguda per la pròpia Companyia de Jesús a Filipines. Dotze pel·lícules per a dotze mesos que us presentem.

1. "Ressuscitat" (Risen) dirigida per Kevin Reynols.

Segueix a un centurió romà agnòstic amb la missió d’investigar la desaparició del cos de Jesucrist i els creixents rumors sobre la resurrecció del Mesies. ‘Risen’, és el nou treball del popular Kevin*Reynolds, responsable de títols com ‘La bèstia de la guerra’, ‘Robin Hood, príncep dels lladres’, ‘Waterworld’ o més recentment la mini-sèrie ‘Hatfields & McCoys’. Aquest relat bíblic de suspens amb reminiscències de ‘Chinatown’ de Roman Polanksi està protagonitzat per Joseph Fiennes, Tom Felton, Cliff Curtis, Peter Firth i les espanyoles Leonor Watling i María Botto. S’estrenarà al març en les nostres pantalles.

2. "Cròniques de Narnia: La cadira de plata" dirigida per Andrew Adamson.

Basada en la paràbola del sembrador. Aquesta vegada, Aslan crida a Eustace de retorn a Narnia juntament amb la seva companya de classes Jill Pole. Allí obtenen quatre senyals per trobar al príncep Rilian que està perdut. Eustace, Jill i Charcosombrío s’enfronten a molts perills abans de trobar a Rilian i alliberar-ho de l’encanteri de la Bruixa de la Saya Verda. Ella és capaç de convertir-se en serp, i és l’assassina de la mare del príncep i esposa del rei Caspian X.

3. "Silence" dirigida per Martin Scorsese

Segona meitat del segle XVII. Dos joves jesuïtes viatgen a Japó a la recerca d’un missioner que, després de ser perseguit i torturat, ha renunciat a la seva fe. Ells mateixos viuran el suplici i la violència amb que els japonesos reben als cristians. Basada en una novel·la de Shusaku Endo, Scorsese ha esperat 23 anys per dirigir aquesta pel·lícula excepcional.


4. "Biagio" dirigida per Pasquale Scimeca

Es tracta de la història de Biagio Conte – el germà Biagio fundador de la Missió de l’Esperança i la Caritat-, tot un itinerari espiritual. Fill d’una família de constructors l’any 90 viu una profunda crisi ("Ho tenia tot i mai vaig ser feliç") que li porta a viure com un ermità a les muntanyes de l’interior de Sicília on sobreviu en gran austeritat acompanyant la tasca dels pastors. Allí coneix al pastor Rosario que li servirà de guia així com a un altre ermità. Després s’engegarà a peu cap a Assís. Allí es consagra com a missioner per anar a Àfrica però en arribar de nou a Palerm, la seva ciutat, descobreix la situació de punts pobres. Així s’inicia la Missió de l’Esperança i la Caritat amb tres comunitats al servei dels últims entre els últims.

El director sicilià Pasquele Scimeca tracta de traduir en imatges aquest procés espiritual amb el protagonisme de Marcello Mazzarella. La cerca de Déu de Biagio que li porta a trobar-se amb els pobres. Una estranya paradoxa: "Fugim del món, però arribem a trobar una manera de lliurar-nos al món".

5. "The Passion of Augustine" dirigida per Léa Pool

En un petit col·legi de monges en el Quebec rural, Mare Agustín ofereix una educació musical a les joves sense importar el seu origen socioeconòmic. No obstant això, amb els canvis que s’aveïnen portats pel Concili Vaticà II i la Revolució Tranquil·la de Quebec, el futur de l’escola està en perill.

 

 

Pots llegir la selecció completa en Religió Digital


?

 

 

També et pot interessar …