8 enero 2016

"La major part dels habitants del planeta es declaren creients. Això hauria de provocar un diàleg entre les religions. No hem de deixar d’orar per ell i col·laborar amb els qui pensen diferent", va assenyalar el pontífex en l’enregistrament, rodada en espanyol.

"Molts pensen diferent, senten diferent, busquen a Déu o troben a Déu de diversa manera. En aquesta multitud, en aquest ventall de religions hi ha una sola certesa que tenim per a tot: tots som fills de Déu", va dir.

Francesc va concloure el vídeo demanant l’oració dels creients que impulsi el diàleg entre religions i s’aconsegueixi la pau. "Confio en vós per difondre la meva petició d’aquest mes. Que el diàleg sincer entre homes i dones de diverses religions comporti fruits de pau i de justícia. Confio en la teva oració", va assenyalar.

L’enregistrament, de minut i mitj de durada, mostra al papa argentí assegut enfront d’un escriptori sota una tènue il·luminació i parlant davant la càmera en la seva llengua materna, si be el vídeo ha estat subtitulat a deu idiomes.

Jorge Bergoglio apareix en diferents moments del seu pontificat que han estat vinculats amb el tema del diàleg entre religions, com la seva visita a Terra Santa al maig de 2014.

 

També et pot interessar …