7 enero 2016

Una mica més de 2.000 quilòmetres separen Roma del Caire, la megalópolis d’Egipte, amb els seus 18 milions d’habitants. Però l’objectiu del Projecte Missioner que es va construir al costat de la Circumscripció Salesiana d’Itàlia Central (ICC) i la Inspectoría de Mitjà Orienti (MOR) d’aquesta manera, les distàncies es redueixen de manera significativa.

Reduir les distàncies, perquè d’una banda, els joves capdavanters de les cases salesianes de  Zaytoun, Roma, Ancona i Càller es reuniran amb més freqüència durant les experiències missioneres d’estiu; i per un altre; els estudiants egipcis de l’Institut Tècnic de Rod El Farag rebran suport per als seus estudis per famílies de Gènova. D’altra banda, els nois de l’escola mitjana en Firenze regalaran a un noi de la seva mateixa edat al Caire la possibilitat d’un campament d’estiu, i d’aquesta manera ho allunyarà de duresa de la vida quotidiana.

Podrien reduir-se les distàncies, perquè els joves de les escoles de la mundialitat de la ICC coneixeran als estudiants d’a prop i coneixeran la problemàtica i els recursos del poble veí, però alhora tan llunyà, culturalment; perquè els líders de MGS d’Itàlia Central ajudaran a donar inici al oratorii d’Estiu per als nens i jovenets de la Vara El Farag.

El Projecte Missioner ICC-MOR inaugura d’aquesta manera, un nou front missioner, en el Mig Orient, fet de col·laboració, de comunió i de solidaritat entre les dues Inspectorías.

Es va donant forma, d’aquesta manera, al desig de caminar junts, donant petits passos, fent-se càrrec del pes dels altres, compartint alegries, ajudant-se uns a uns altres a superar l’aïllament i els prejudicis, la pobresa i l’acte-referencia.

Neix una col·laboració real entre les dues Inspectorias, i no només entre comunitats o germans. Aquest projecte té una durada de tres anys, renovable, a fi d’avaluar pas a pas les intervencions i les modalitats del camí. El somni és el de ”reavivar el cor de cada llar amb l’anhel missioner que caracteritza al carisma salesià”

 

També et pot interessar …