31 diciembre 2015

El Club de Muntanya Javieres de huesca i la Casa Salesiana han rendit un merescut i entranyable homenatge a Jesús Ros. El sacerdot navarrès, fundador de les Javieradas al col·legi de la capital de Huesca, parteix el 15 de gener a Usuaia, a la Patagònia Argentina, per atendre una casa d’acollida. Aprofitant que es traslladava a passar el Nadal amb la seva família, va fer una parada a la ciutat aragonesa.

El salesià Jesús Ros, que va estar molts anys a Huesca, "és una persona molt estimada i una institució en el col·legi", va explicar a aquest diari Antonio Rico, del Club Javieres, i al comentar la seva marxa a l’Argentina en el pelegrinatge que van realitzar el passat estiu des de Huesca a Torí amb motiu del bicentenari de Sant Joan Bosco i en la qual va participar, van voler demostrar el seu afecte i agraïment "perquè com a bon navarrès, va ser el promotor fa més de 30 anys, d’unes Javieradas que van començar com una cosa familiar, es van institucionalitzar i s’han convertit en una tradició en la qual ara participem entre vuitanta i noranta persones ", ha apuntat Rico.

Jesús Ros, que des de fa cinc mesos estava a Menorca, on va ser destinat des de Barcelona capital on va acabar la seva tasca docent i va passar a encarregar-se d’una residència de gent gran, no ha fallat mai a aquesta cita amb els de Huesca, però no podrà estar en la de 2016, coincidint amb el 35è aniversari, i els seus companys de caminada van voler agrair-li el poder celebrar aquest aniversari.
 
Els actes van començar amb un sopar-homenatge que li va fer el Club de Muntanya i al qual van assistir-hi molts dels que han participat amb ell en les Javieradas.
 
Al dia següent, el reconeixement va tenir lloc a la Casa Salesiana, on es va projectar un vídeo del pelegrinatge a Torí i diferents fotografies de la seva participació en les Javieradas.
 
El moment més entranyable va arribar quan li van obsequiar  una estola perquè la utilitzi en les diferents celebracions religioses en què participi a l’Argentina. Decorada per Luis Toro, a la cara de color blanc hi ha al·lusions a les Javieradas, i en la verda al·legories al somni de Don Bosco i imatges de la Patagònia argentina.
 
Després d’oficiar una missa a la parròquia de Maria Auxiliadora, Jesús Ros va ser l’encarregat d’encendre els llums de l’arbre que està situat a l’entrada del col·legi.
 
L’endemà va presidir una eucaristia a les Gorgues de San Julián, a Nueno, posant fi a tres dies entre companys de congregació, exalumnes i amics, i que de ben segur recordarà des de terres argentines, sobretot en cada celebració en què llueixi aquesta estola que resumeix el seu amor per don Bosco, el seu pas per Huesca i el seu nou destí, al que acudeix als seus 75 anys de forma voluntària i responent a una petició de l’obra salesiana.
 

També et pot interessar …