30 diciembre 2015

El 23 de desembre, el Consell General va aprovar la creació de la nova Visitaduria de Papua Nova Guinea i les Illes Salomó (PGS) dedicada al Beat Felipe Rinaldi. El reconeixement llargament esperat per la Regió eleva a onze jurisdiccions: vuit províncies i tres Visitaduries.

El ITM com Visitaduria va ser erigit en 1998 mentre la Visitaduria de Myanmar va ser creada l’any 2004.

Durant la recent visita del Rector Major al maig de 2015 a la Delegació de Papua Nova Guinea i les Illes Salomó, es va fer evident que després de 35 anys de presència salesiana, havia arribat el moment d’erigir la nova Visitaduria.

L’11 de juny, el Rector Major i el seu Consell van aprovar el programa per a la nova Visitaduria: Informe del delegat PNG-SI sobre la situació (setembre), visita canònica demanada per Inspector per a la creació de la Visitaturia (novembre) Visita canónica a la Inspetoria FI (octubre) consulta als germans de la delegació PNG-SI (desembre) i, finalment, l’aprovació de la construcció de la nova Visitaduria pel Rector Major i el seu Consell (C156)

La presència salesiana en Papua Nova Guinea va començar en 1980, mentre que la Visitaturia PNG es va iniciar en 1994.

D’acord amb l’informe del delegat PNG-SI (octubre de 2015) existeixen vuit comunitats (sis en PNG i dues en SI), 43 germans (dos Bisbes, 32 sacerdots, tres coadjutors salesians, sis candidats al sacerdoci en la formació inicial) i un novici.

Vuit germans salesians han sigut traslladats temporalment a la Delegació d’altres Inspectories (un sacerdot, un coadjutor i sis tirocinantes). Els germans de les comunitats són de 16 nacionalitats diferents: 13 filipins, 11 vietnamites,vuit indianos, cinc salesians de la Visitaduria PNG – SÍ, dos italians, dos espanyols, un d’Angola, Congo, Timor-Leste, Equador, Indonèsia, Kenya, Corea, Sri Lanka i Suïssa.

També et pot interessar …