30 diciembre 2015

Una carta d’agraïment rebuda d’un xiquet a Nepal ha sigut la inspiració que ha tingut Grayson Wade, alumne de segon any de el “Do Bosco Technical Institute” (Bosco Tech) de Rosemead, de comprometre’s amb totes les seues forces a la iniciativa “Operation Christmas Child” (Operació del Xiquet Nadalenc).

Cada tardor, des de fa ja 6 anys, Grayson es fa portador de l’opció salesiana d’ajudar als menys afortunats a través de la recollida de xicotets joguets, articles d’higiene personal i caramels, que envia després, degudament embolicats i col·locats en caixes de sabates, als xiquets de països en vies de desenvolupament.

“Des que em van presentar aquesta manera de caritat, en 2010, he passat de 2 caixes enviades en 2010, a les 445 de l’any passat. El nombre total de paquets regal enviats fins a Nadal de 2014 era d’1.005, a xiquets de països com Nepal, Mongòlia, Bangladesh, Indonèsia, Sud Àfrica, Madagascar, Filipines i Xina. A més, el nombre de famílies que m’han ajudat ha augmentat de 50 en 2011 a 175 en 2014”, diu el xic.

Enguany ha implicat en la iniciativa als seus companys de classe i mestres, i compta amb enviar 600 caixes regal, sempre en col·laboració amb el programa “Operation Christmas Child” engegat per la “Samaritan’s Purse” (la Bossa del Samaritano), una organització que des de 1970 ofereix ajuda espiritual i material a les persones en necessitat o que pateixen pel món sencer.

Grayson està visitant les organitzacions de les comunitats locals, com el Rotary International i Kiwanis International, per a animar a uns altres a participar; d’altra banda, va personalment a demanar donacions també de porta en porta i ha arribat a arreplegar caixes per als regals en les escoles i en els negocis de tota Rosemead i s’ha posat d’acord amb algunes empreses de sabates perquè li’ls reserven expressament.

M’ha emocionat el pensar en aquells xiquets feliços per rebre un paquet regal -explica el jove-. M’agrada pensar que és així com es difon l’esperança. És un bon mètode per a parlar de la nostra fe i animar a les persones a creure en Déu. I pense que és molt important ajudar als altres, ja que en aquest país donem per descomptat un munt de xicotetes coses. I crec que aquesta és una bona manera de promoure l’interès per altres països, ja des de xiquets”. I, a més, “per a molts xiquets, aquest podria seria l’únic regal rebut durant tota la seua infància”.

En la xarxa estan disponibles més informacions sobre “Operation Christmas Child” i per a recolzar Grayson en la seua activitat de servei.

També et pot interessar …