24 diciembre 2015

“L’horitzó a l’esquena” és un llibre de contes, il·lustrat, per recolzar la campanya “Aquí es tracta de Éssers/Humans. Stop al tràfic d’emigrants”, que té com a principal objectiu intervenir en la comunitat d’origen dels emigrants on estigui present alguna realitat salesiana.

El llibre ha estat una idea de Lucca Cristaldi, Anna Masucci que ha escrit els contes i Nevo de Zolt, el projecte gràfic i les il·lustracions.Els protagonistes de cada conte són persones reals trobades a Itàlia, a Sicília, pocs dies després de la dificultat d’abandonar la pròpia terra i enfrontar-se a un viatge d’esperança com el qual ells han afrontat. Ignoren què és amb el que van a trobar-se. Freqüentment no coneixen el desert i no saben nedar. S’escapen de la guerra i els mou la necesidadde tipus econòmic.

La campanya “Aquí es tracta d’Éssers/Humans. Stop al tràfic d’emigrants”, promoguda per l’Associació Missions Don Bosco de Torí i el Voluntariat Internacional per al Desenvolupament (VIS), ha nascut per contrastar el tràfic d’éssers humans i la immigració, tractant de sensibilitzar i informar als joves dels riscos del viatge i sobre possibles abusos i privacions als quals es deuran a enfrontar. A més pretén reforçar l’oferta formativa i professional per consentir als grups vulnerables el que puguin trobar al seu país un lloc de treball contribuint així a la millora de les seves condicions de vida. La intervenció està dirigida a cinc països de l’Àfrica subsahariana: Costa d’Ivori, Etiòpia, Ghana, Nigèria i Senegal.

 

 

També et pot interessar …