24 diciembre 2015

Un dels concerts va tenir lloc al migdia per als estudiants i un altre a la tarda obert al públic en general, amb gran satisfacció per part de tots.

El Cor Universitari dirigit pel Salesià Santiago Gassin Ordoñez, natural de Jerez de la frontera i professor de la facultat de Lletres Cristianes i Clàssiques, va oferir a l’Aula Paolo VI de la Universitat Salesiana, un variat programa que començava amb les serenes notes del Cant Gregorià i concloïa amb el cèlebre Adeste Fideles a quatre veus, passant per la Polifonia Clàssica i altres obres polifòniques contemporànies en diverses llengües com ara l’anglès, l’italià, l’espanyol i el swahili, a més del llatí. Entre els cants en espanyol, destaquem Riu Riu Chiu, del Cançoner d’Upsala i la Tarantella dels ocellets, del salesià sevillà d. Juan Manuel Espinosa que pertany a la comunitat salesiana d’Utrera (Sevilla).

Al piano, el Mestre Mario Esmildo López, salesià cooperador, que completa estudis al Pontifici Institut de Música Sacra, va acompanyar magistralment el programa nadalenc.

El Cor Universitari és un reflex de la diversitat i la catolicitat de l’Església, format per al voltant de 50 membres, religiosos i laics, de diverses nacions i llengües. Amb aquests concerts nadalencs el Cor recupera per a la UPS una tradició salesiana que té en la Música una de les seves senyes d’identitat.

També et pot interessar …