23 diciembre 2015

El col·legi Salesià Santo Domingo Savio d’Úbeda va rebre aquest dilluns la visita de la coneguda actriu Inma Cuesta, que va poder així rememorar importants moments viscuts en la seva joventut ja que és antiga alumna del centre. Encara que poc o gens queda d’aquelles aules en les que va estudiar perquè les instal·lacions es van fer completament noves (només es conserva l’annex Santuari de Maria Auxiliadora), la protagonista de sèries com ‘Águila Roja’ o ‘Amar en tiempos revueltos’ i de pel·lícules com ‘La novia’, ‘La voz dormida’ o ‘Tres bodas de más’ va recordar els seus anys a Salesians, com els de tants veïns d’Arquillos (on va passar la seva infància i la seva adolescència) que diàriament es desplaçaven a la localitat per cursar seus estudis.

Tanmateix, la seva presència allí va ser molt més enllà del simple retrobament. En concret, va assistir per participar en una interessant iniciativa del Departament d’Orientació del centre i les aules de suport a la integració (una de primària i una altra de Secundària), amb els alumnes va compartir gairebé hora i mitja. Es tracta del taller anomenat ‘Aprenent amb motivació’ en què es treballa l’autoestima i la superació, incloent a més trobades amb persones que han aconseguit els seus objectius a força d’esforç, la qual cosa serveix d’exemple als xavals i més encara en aquest cas en el qual la protagonista va estudiar en el mateix lloc on ells ho fan ara.

D’aquesta manera, Inma Cuesta els va parlar de cinema i televisió i de l’ofici d’actriu, però, sobretot, de la importància de tenir una bona formació i uns objectius clars en la vida pels quals lluitar encara que moltes vegades sorgeixin traves en el camí . L’activitat va resultar molt divertida per a tots. I els alumnes van rebre a la seva convidada com es mereixia: amb catifa vermella, globus i decoració a força de treballs manuals relacionats amb el món cinematogràfic. A més li van lliurar una reproducció de l’estatueta dels Oscar de Hollywood en la que es podia llegir: «and the winner is … Inma Cuesta».
 
Fins i tot van poder fer-li preguntes, tot això després d’haver fet prèviament a l’aula treballs sobre la seva trajectòria i de visionar alguna de les seves pel·lícules, i la van felicitar per l’èxit de ‘La núvia’, una de les últimes cintes que protagonitza basada en ‘Noces de sang ‘de García Lorca i que és favorita per als Goya de 2016.

Molt propera

L’actriu, que va tenir l’amabilitat de cercar un buit en la seva atapeïda agenda per assistir a la cita, es va mostrar en tot moment molt propera i va gaudir d’aquesta iniciativa, gràcies a la qual es va retrobar amb algun antic company i fins i tot algun professor. Per part del centre, i com a agraïment, va rebre una peça de la firma local De Barro y Plata.

Pedro Manuel Mimbrera Izquierdo, responsable del Departament d’Orientació del centre i de les seves aules de suport a la integració al costat de Laura Gámez Rodríguez, va mostrar la seva satisfacció pel resultat de l’activitat i el seu agraïment a Inma Cuesta per fer-la possible, gràcies també a l’interès de la seva família que la va acompanyar durant aquesta visita.

Segons va explicar Mimbrera a IDEAL, al taller ‘Aprenent amb motivació’ treballen, a més de les metes i la superació, «les pors, les màscares que ens posem, tècniques de relaxació, la creativitat … temes que actors i cantants també utilitzen ». Per això és tan útil que l’alumnat conegui les seves experiències. L’any passat es va comptar amb la presència de l’artista d’Úbeda Zahara, que va inaugurar aquestes trobades com a padrina, i aquesta vegada li ha tocat a Inma Cuesta. Donat l’èxit i el l’experiencia positiva que sorgeix d’això, ja s’està pensant en el pròxim.

També et pot interessar …