22 diciembre 2015

Aquest any, la Comissió d’Educació de la nostra ONGD ha tornat a funcionar i amb una força i il·lusió tremendes. Per això, volem fer-vos partícips de totes les iniciatives d’Educació per al Desenvolupament que VOLS va desenvolupant en les diferents delegacions i realitats locals.

La principal iniciativa que avui compartim són els grups és l’ ESPIRAL SOLIDÀRIA que està en funcionament ja aquest primer trimestre:

Espiral ROCAFORT:
 
Aquest any, un grup de voluntaris de l’ONGD de la casa salesiana de Rocafort s’ha llançat a l’aventura d’iniciar aquest grup d’Espiral Solidària que es reuneix una vegada al mes el divendres a la tarda, fent-ho coincidir amb un horari que conflueixi amb grups de fe i amb el Centre Juvenil. Ja són un grup de 11 participants i treballaran el tema dels moviments migratoris actuals.

Espiral SABADELL:
 
Dins de les activitats que promou la secció ESPAI JOVE del CJS La Sala, s’han reunit joves de la secció, premonitors i monitors d’altres seccions del Centre, dinamitzats per voluntaris de la delegació de l’ONGD VOLS a Sabadell i monitors del Centre Juvenil, per tractar temes com el Consum responsable i altres que aniran llançant al llarg de l’any.

Espiral BADALONA:
 
També aquest grup comença aquest any nou. Dins de l’horari escolar, un divendres de 8 a 9 del matí, més de 40 adolescents i joves es reuneixen per treballar què és la solidaritat i que volen que sigui l’Espiral Solidària en el seu centre. Ja han fet dues sessions aquest trimestre i estan molt motivats!

Espiral MATARÓ:
 
Dins de la seva dinàmica ja iniciada des de fa bastants anys com "VOLS-Jove", els adolescents i joves aquest any han treballat amb el tècnic d’EpD de l’ONGD el tema de Sobirania Alimentària en els 4 grups Espiral que tenen al col·legi salesià de Mataró.

A Terrassa vam tenir una trobada amb l’equip educatiu del CJS Terrassa emmarcat dins dels seus "Sopars Tertúlies" i parlem de com la tasca educativa en el Lleure pot ser Educació per al Desenvolupament si sabem com enfocar i som conscients.

A Horta, vam anar a presentar a tots els cursos (des de 5è EP fins a batxillerat) la campanya inspectorial de Suma’t pels drets de la infància i treballem la Convenció i perquè ens sumem a la Campanya.

Així mateix a Lleida, dins el marc de dia dels drets de la Infància, els Centres Salesians de la ciutat van treballar aquesta temàtica i el perquè de defensar i promoure aquests drets.

 

 

També et pot interessar …