18 diciembre 2015

"La unió de les diverses Procures representa en el seu conjunt un grup molt eficient i eficaç per difondre la Paraula i el desenvolupament humà als països necessitats; de fet, com afirmava Don Bosco, ‘Sols podem fer molt poc, junts som molt més forts’ ". Van ser part de les paraules de Jean Paul Muller, Salesià Coadjutor i Ecònom General, en la trobada de les procures missioneres salesianes realitzat a Roma el dijous 10 de desembre.

En la trobada amb les diferents Procures Missioneres estaven plantejats dos interrogants que van ser discutits: On som i on estarem? Com volem treballar en el futur? A més, en l’ordre del dia hi havia una relació sobre distribució dels fons dels últims tres anys, i finalment, el Pla Operatiu amb relació als objectius i la responsabilitat per a l’acompanyament i la realització de les indicacions del Rector Major fins al pròxim CG28.

Un dels elements abordats per Muller, implica un canvi de sistema, és a dir, abans les Procures Missioneres enviaven els diners al Rector Major, el qual era distribuït entre els diferents projectes, en les sessions d’hivern i estiu del Consell General. El canvi radica que ara hi haurà una responsabilitat compartida, on s’enfortiran els criteris de transparència en com s’inverteixen els diners, en com es rendeixen comptes i en quina és l’eficàcia de les inversions.

Referent a això Muller va aclarir que "les Procures Missioneres no són institucions autoreferencials que només s’encarreguen de recollir els diners, sinó que representen els mitjans perquè la Providència Divina pugui arribar als pobres; l’ajuda econòmica és només l’última part d’un projecte de desenvolupament més ampli ". I va afegir, "L’objectiu és generar una millora contínua de les nostres obres a través, no només de la transparència, sinó també d’un mètode d’avaluació comparativa entre les diferents Procures, perquè totes arribin a un nivell alt".

L’eficiència, l’eficàcia, la rellevància, l’impacte, la sostenibilitat … van ser conceptes reflexionats a fons per respondre als complexos reptes que avui els joves assumeixen, i als que la Congregació Salesiana ha d’aportar per mitjà d’un propòsit comú que porti a "posar en pràctica les mesures encaminades a la solució dels problemes", va puntualitzar l’Ecònom General.

També et pot interessar …