18 diciembre 2015

Els alumnes de Salesians Alacant van tenir l’oportunitat de conèixer aquesta setmana la realitat per la qual travessa Síria, país que està patint la guerra i la persecució religiosa. Dins del projecte SOS Síria, alumnes i membres de la Família Salesiana en general s’estan acostant, a través de testimoniatges directes d’una família siriana, al conflicte que assota aquest país.

En el cas de Salesians Alacant, la xarrada, va ser impartida per una professora siriana, que els va relatar no solament l’actual situació sinó com era aquest lloc abans de la guerra i el pes cultural de la seua història.Com vivien abans de la convulsió, la història de Síria, les cultures i civilitzacions que conformen el seu país, la presència de múltiples imperis que han anat deixant les seues petjades i marques: els llocs històrics, les seues ciutats, monuments. Cal recordar que segons la UNESCO, Síria té 3.000 llocs històrics, una tercera part dels quals existeixen en el món; i ha classificat Alepo com la ciutat més antiga en el món, amb 12.000 anys abans de Crist.

Aquest testimoniatge s’emmarca dins de les visites de ciutadans sirians, acollits en la Inspectoría Maria Auxiliadora, estan realitzant a les Cases Salesianes de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia per a donar a conèixer la realitat de la Família Salesiana avui a Síria i presentant la campanya SOS Síria per a l’ajuda sobre el terreny.

Aquest projecte té tres àrees: la campanya de sensibilització, l’ajuda sobre el terreny i l’acolliment local. Aquestes iniciatives s’estan coordinant mitjançant els salesians cooperadors de cada Casa.

També et pot interessar …