18 diciembre 2015

"Jo em dedico al coaching educatiu. Significa acompanyament, canvi i acció. Faig que els alumnes es preguntin on són, on volen estar i els acompanyo perquè ho aconsegueixin". Són paraules de Martín Moreno Pozo, subdirector de Secundària del col·legi Salesià de Badajoz, que fa pocs dies va oferir una ponència al Vaticà en una jornada que va comptar amb la presència del Papa Francesc. Va ser al Congrés Mundial de les Escoles Catòliques. "El fons no era un altre que el de compartir l’experiència dels col·legis catòlics a nivell mundial", recorda.

Al Vaticà, Martín, que porta cinc anys oferint formació per tota la geografia espanyola, va parlar sobre el coaching educatiu, la seva especialitat. "Vull que els meus alumnes pensin. Estem a punt de convertir-nos en anacronistes crònics", critica. Els seus mètodes passen per crear a l’aula un clima apetitós per a l’alumne i apostar per altres branques com la comunicació. "Hi ha xavals amb tres màsters que no duren ni 30 segons en una entrevista de treball", lamenta.

Pretén que els seus alumnes siguin pensadors eficaços, dotar-los de totes les armes necessàries perquè les puguin usar quan surtin de l’escola. I totes aquestes accions les va exposar al Vaticà. Després va escoltar al Papa. "Ha afirmat que el docent ha d’assumir riscos. I la veritat és que no li falta raó", finalitza.

També et pot interessar …