16 diciembre 2015

Desenes de milers de joves de tots els països d’Europa es donaran cita a València per celebrar la Trobada Europea de Joves de Taizé, del 28 de desembre de 2015 a l’1 de gener de 2016. En l’antic llit del Riu Turia ja es poden veure les immenses carpes que es van a disposar per a l’oració i altres qüestions de logística de l’esdeveniment.

Una de les presència salesianes que està participant activament en la Trobada és Sant Antoni Abat de València.“Aquí està implicada tota l’obra, encara que està centralitzat tot en la parròquia, perquè des de l’organització de la trobada ens obliguen a fer-ho així”, explica Juan Manuel Gómez, coordinador general de pastoral de Sant Antoni Abat.

Una de les qüestions més importants que implica l’organització d’aquest esdeveniment és el tema de l’allotjament dels pelegrins que arribaran a València el dilluns 28. “En la nostra obra tenim acollits, de moment, a 54 joves. El repte era acollir a cent o més”, assenyala Gómez, que veu difícil complir amb aquesta xifra. Per això s’han mobilitzat, fent una crida a les Famílies Salesianes que vulguin ajudar: “hem enviat informació a les famílies del col·legi, del centre juvenil, als treballadors del col·legi, a les de catequesis de confirmació, als grups de fe; hem fet cartells; s’ha parlat diversos caps de setmana en les misses dominicals; realitzem una reunió per informar”, enumera.

Com pots acollir als joves?
Solament cal oferir-los dues coses: un lloc on dormir, no es precisa llit ja que vénen equipats amb estoreta i sac, i un desdejuni senzill per agafar forces.

Passen la major part del temps fora de casa ja que assisteixen a les diferents parròquies d’acolliment a les oracions, activitats i tallers. La Nit de cap d’any la passen en les parròquies d’acolliment celebrant l’Oració i la Festa dels Pobles. Si és possible el menjar del *Anynou es celebrarà a la casa de l’amfitrió encara que els joves també tenen l’opció d’unir-se amb la comunitat local.

Sobre l’acolliment, el Germà Alois, Prior de Taizé, reflexiona: “l’hospitalitat oferta obri el nostre horitzó, ens transforma i ens aporta l’alegria de viure. No ens preocupem massa per disposar de pocs mitjans per acollir. La senzillesa i la necessitat d’improvisar no impedeixen, sinó que més aviat desperten una comunió. I l’esperança pot néixer allí on existeix una experiència de comunió.”

El formulari per oferir allotjament pot descarregar-se: en www.taizevalencia.es o recollir-se al centre
de preparació. Molta gent prefereix tenir un contacte local, així que es pot completar el formulari amb el nom de la parròquia o organització local, així com el nom, telèfon i email de la persona de contacte, abans de distribuir-ho. A la mateixa pàgina web és possible accedir a un formulari online. El formulari online envia la informació a l’equip de Taizé, que la farà arribar després a l’equip de preparació local corresponent.

Activitats de Taizé en Sant Antoni Abat

  • Hui dimecres hi haurà una oració a l’estil de Taizé a les 20’30 per anar fent ambient i continuar animant a la gent a acollir.
  • El dia 26 serà l’acolliment d’un xicotet grup de joves que ve a la preparació propera de la trobada i el dia 28 a la resta de pelegrins.
  • En la parròquia tindran l’oració del matí a les 8’30 hores, exposició d’alguna experiència de lliurament d’algun grup de la zona parroquial i reunió de grups per compartir algun tema proposat per l’organització. Després es van al centre, on transcorrerà la resta d’activitats i tornaran a les seves cases d’acolliment a les 22.00 hores.
  • El 31 hi haurà també en la parròquia de Sant Antoni Abat una oració a les 23.00h i una petita festa on els joves de cada país faran alguna cosa típic dels seus llocs d’origen.

També et pot interessar …