16 diciembre 2015

El passat 11 de desembre va tenir lloc a Màlaga la inauguració d’una casa d’acollida per a joves extutelats majors de 18 anys, un projecte fet realitat gràcies a la col·laboració de tres institucions de l’Església de la localitat malaguenya: Càritas, les Filles de la Caritat i la Família Salesiana a través de la Fundació Proyecto Don Bosco.

Benji, educador del projecte, va explicar per què la casa porta el nom de "Francisco Míguez". Aquest salesià, màrtir i beat, va ser el que el 1925, després de construir amb els nois del col·legi el camp de futbol Segalerva, va fundar l’Oratori Salesià reunint així a molts barris de Màlaga.

En l’acte van estar presents el director general de Càritas, Francisco Sánchez, la germana Maria Teresa com a representant de les Filles de la Caritat, el director general de la Fundació Proyecto Don Bosco, Ignacio Vázquez, juntament amb representants de la Fundació a Màlaga, el director Salesià Felipe Acosta i membres de la Família Salesiana malaguenya.

Les diverses intervencions van ressaltar la sensibilitat d’aquestes organitzacions davant el greu problema d’aquests joves, la unió i l’estreta col·laboració de les mateixes, així com la generosa disponibilitat de la Fundació Proyecto Don Bosco per a dur a terme aquest tipus d’obres.

Un dels joves acollits, de forma espontània i sincera, va donar les gràcies a totes les institucions en un acte familiar i emotiu que va acabar amb l’obsequi de pastes malaguenyes i un te morú preparat pels joves.

 

També et pot interessar …