14 diciembre 2015

El Col·legi Salesià d’Alcalá de Guadaíra ha estat present en el recent Congrés de Plurilingüisme realitzat al Seminari Conciliar de Barcelona, ??impulsat per la Fundació Escola Cristiana. Al Congrés es presentaven diverses iniciatives per al treball del plurilingüisme en els centres catòlics de Catalunya on van assistir-hi més de 80 representants dels mateixos.
 
Salesians Alcalá de Guadaíra va ser convidat per exposar el model de gestió i d’implementació del bilingüisme, com a element de transformació de tota la realitat educativa. Van assistir-hi com a ponents el director titular, el director de Centre i el Coordinador Bilingüe per a una exposició que va presentar la visió institucional d’aquesta millora, el procés tècnic i els detalls concrets de la seva implantació, però, sobretot, va ser una crida a les escoles de Catalunya a fer passos significatius en aquesta àrea, ja que la transformació que pot suposar i la injecció d’il·lusió i treball al Centre val la pena.
 
La intervenció va concloure amb un vídeo elaborat a l’escola, patrocinat per Edebé, en el qual diferents membres de la comunitat educativo-pastoral mostren com ha anat evolucionant la casa d’Alcalá i per quin motiu val la pena aventurar-se a canvis que, tot i que costen esforç, ajuden a tots a millorar en favor dels joves.

També hi va haver temps per conèixer els llocs salesians vinculats a Don Bosco, a la Casa de Martí Codolar, on el Sant va estar allotjat i visitant les presències de Catalunya. Un museu recorda el seu pas per allà i el lloc en què es va fotografiar amb els joves i membres de la societat catalana de l’època entusiasmats amb el seu treball i carisma.

En aquests dies, el centre ha tingut l’oportunitat d’establir relació amb més de 20 centres de Catalunya, a més d’obrir noves vies de col·laboració amb projectes d’innovació provinents de diverses editorials i empreses educatives.

També et pot interessar …