11 diciembre 2015

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora celebra del 27 al 30 d’aquest mes de desembre l’inici del que serà el primer Capítol Inspectorial de la nova Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, integrada per Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Illes Balears, Andalusia, Extremadura, Canàries i Andorra.

Es faran dues sessions, la d’aquests dies de desembre i una altra entre el 28 de març i l’1 d’abril de l’any que ve. Les trobades tindran lloc a la casa salesiana de Martí-Codolar, a Barcelona, i comptarà amb 130 participants, 117 salesians i 13 seglars convidats.

Amb el lema “Units a Crist”, aquest Capítol vol traçar les línies estratègiques concretes i precises de la Inspectoria per als propers 6 anys. Quins són els reptes que tenim per endavant? Com seguir impulsant el carisma de Don Bosco amb els joves? Sobre quins temes es reflexionarà al Capítol?
 
El P. Inspector Cristóbal López explica que tot i haver participat des de 1975 en tots els Capítols en cinc inspectories diferents, “aquest que anem a celebrar pròximament té una característica molt peculiar: és el primer d’una inspectoria antiga per les seves arrels, però nova en la seva configuración actual. Això ens ha portat a dir que es tracta d’un “Capítol Constituent”, sense voler donar-li valor jurídic a l’expressió. Aquest Capítol serà el moment més important per a la Inspectoria des de la seva constitució oficial com a tal. En ell ens anem a preparar, i aprovar si correspon, els nostres documents més importants: el Projecte Orgànic Inspectorial, el Directori Inspectorial, el Projecte Educatiu-Pastoral Inspectorial, etc“. 
 

D’altra banda, el passat diumenge 6 de desembre, Jordi Latorre, Regulador del Capítol, va ser entrevistat al programa Paraules de Vida de Catalunya Ràdio, on va poder explicar en profunditat com s’aborda amb il·lusió i optimisme aquesta nova etapa. 
 

També et pot interessar …