11 diciembre 2015

Pocs mesos després de la conclusió de les celebracions del Bicentenari del naixement de Don Bosco, el Moviment Juvenil Salesià està oficialment en camí cap a Cracòvia, on a l’estiu tindrà lloc la XXXI Jornada Mundial de la Joventut. En les últimes setmanes, tres passos importants s’han donat en aquesta direcció.

Del 20 al 22 de novembre a Barcelona, ??a la casa salesiana de Martí Codolar, el MJS Europeu es va trobar per a la cita anual de l’Assemblea General. Allà, el P. Wojtech Krawczyk, Delegat per a la Pastoral Juvenil Salesiana a Cracòvia, va presentar als participants els preparatius en curs per a la propera Jornada Mundial de la Joventut, que l’antiga capital de Polònia acollirà del 26 al 31 de juliol del 2016. El MJS Europa, que també ha triat al seu nou "Small Team", acollint en aquest servei Blazka (Eslovènia), Carina (Àustria) i Anne-Florence (França), està a punt per caminar cap al mes de juliol, amb l’esperança que arribin nombrosos joves del MJS també d’altres continents.

Del 25 al 29 de novembre, també les ciutats de Wadowice (lloc de naixement de Sant Joan Pau II) i Cracòvia van ser seu de la trobada preparatòria de la JMJ, organitzada pel Comitè Central local i pel Pontifici Consell per als Laics – Secció Joves . Entre les desenes de delegats internacionals reunits per a l’ocasió, també van assistir representants del Dicasteri SDB i l’Àmbit FMA per a la Pastoral Juvenil. Va ser una valuosa oportunitat per revisar l’estat dels treballs preparatoris, per apreciar la impressionant mobilització de voluntaris i visitar els llocs que acolliran les celebracions comunes d’aquesta important convocatòria juvenil. "Feliços els compassius", és la benaurança que providencialment il·luminarà el camí dels joves pelegrins en aquesta JMJ, situada al mig de l’any jubilar extraordinari de la misericòrdia. També és el títol de l’himne oficial de la JMJ 2016, que ja es pot escoltar en el canal oficial de YouTube.

L’1 de desembre, finalment, es va llançar el web del MJS per a la JMJ de Cracòvia 2016. El portal conté els contactes per poder tenir la possibilitat d’inscriure a través dels canals Salesians, ja acreditats pel Comitè Central de la JMJ. Aviat estarà disponible un formulari de registre especial per a tots els grups que vulguin participar a la jornada mundial del MJS, que se celebrarà a la Fira Cracòvia EXPO, el dimecres 27 de juliol de 2016. En el mateix portal  aviat estarà disponible la informació addicional per millorar la participació salesiana en aquest important esdeveniment de l’Església universal.

També et pot interessar …