8 diciembre 2015

L’ocasió ha estat la celebració del 50è aniversari de la seva constitució i l’inici d’activitats en la que va ser la Inspectoria salesiana de Barcelona. Es va iniciar la trobada precisament el dissabte, dia 5 de desembre, festivitat del beat Felip Rinaldi, fundador d’aquesta branca de la Família Salesiana.

Va ser el 1917 quan el tercer successor de Don Bosco va tenir la intuïció d’iniciar aquesta Associació Laical de persones consagrades, cridades a seguir més de prop Crist vivint en profunda harmonia en la seva consagració, la seva secularitat i la seva vivència salesiana.

Impulsades per l’amor de Crist volen ser sal de la terra, llum del món i ferment en la societat, participant de la funció evangelitzadora de l’Església que els envia i mantenint una responsable reserva sobre la seva condició de consagrades. En aquests moments realitzen la seva missió en països d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica.
 
En la trobada de dissabte, la Responsable Regional va donar la benvinguda als assistents i va presentar a la Responsable Major, la Srta. Olga Krizova. Va ser ella qui va desenvolupar el tema de formació sobre "La secularitat consagrada de les VDB, destacant els elements de la secularitat que els caracteritzen a partir del pensament i dels escrits de D. Rinaldi.
 
D’entre ells va destacar la decisió de les VDB de romandre en el món per tendir a la pròpia santificació, com a persona soltera amb els seus tres vots; la seva obertura al món dels valors seculars, allà on viuen; la prudencial reserva, no com a objectiu sinó com un mitjà i així poder entrar sense prejudicis en els ambients on treballen, sense tenir obres pròpies; l’ús dels mitjans del món per ser més eficaços en el seu múltiple apostolat o per denunciar situacions injustes; la seva vida d’intensa pregària per a ser llevat, llum i sal, sensibles als problemes del món; un sentit de comunió, encara que no tinguin una vida comunitària i sempre amb un estil salesià que els caracteritza, de manera especial en el camp de l’educació, però també en el compromís a favor de la pau, la solidaritat, la justícia i els més desfavorits.
 
El mateix dissabte a la tarda i presidia pel P. Inspector dels Salesians Cristóbal López, va tenir lloc una Eucaristia vivencial a les Salesianes de Santa Dorotea amb l’acompanyament de les altres branques de la Família Salesiana: Salesians, Filles de Maria Auxiliadora, Salesians Cooperadors, ADMAS i Antics Alumnes. Posteriorment i ja a la sala d’actes, la Srta. Olga va fer la presentació de l’Institut Secular, ajudada per la traducció simultània de l’Assistent Central, en Joan Lluís Playà.
 
La celebració del diumenge, en context de recés per als assistents, va estar centrada en l’Eucaristia amb la professió dels vots de pobresa, castedat i obediència d’una de les voluntàries que s’havia preparat per a aquest moment durant tres anys de formació. L’acte va resultar summament emotiu i d’acció de gràcies al Senyor, a Maria Auxiliadora i al beat Felip Rinaldi.
 
Amb un dinar de germanor es va posar fi a aquesta trobada, impregnada sempre de gran alegria i fraternitat, tan habitual en la Família Salesiana.

 

 

També et pot interessar …