4 diciembre 2015

L’associació Vínculos Infantiles, de la Casa salesiana d’Alacant, va acostar la realitat de la problemàtica de la violència en xiquets i adolescents a l’AMPA del centre educatiu. En el marc de les Xarrades Don Bosco, s’han impartit dues sessions teòric pràctiques amb els psicòlegs de l’associació.

“La violència abasta molts temes del dia a dia en els col·legis i en les cases com són la violència de gènere, la violència entre iguals, la violència filie-parental (fills que agredeixen als seus pares) o el cyberbulling, entre uns altres”, expliquen des de Vínculos. En aquestes xarrades s’han centrat principalment en la detecció, en la prevenció i els recursos als quals es pot acudir.
Es va emprar una metodologia dinàmica i pràctica, utilitzant tècniques com el role-playing, dinàmiques de grup, exemples pràctics, resolució de situacions on els protagonistes van ser els assistents, els quals van passar dues vesprades aprenent i experimentant.

L’Associació Vínculos Infantiles es funda en 2005 davant la realitat de cobrir les necessitats actuals de les famílies alacantines, prestant especial importància als xiquets i joves, amb la finalitat d’evitar futurs problemes psicològics i socials que es puguen desencadenar a causa de les situacions familiars.

També et pot interessar …