4 diciembre 2015

Des de fa ja alguns anys, l’ obra salesiana “Sacro Cuore” de Roma s’ha tenyit de mil colors, gràcies al "Projecte missioner Sacro Cuore. Una experiència de Resurrecció per als joves del món ". Es tracta d’un conjunt d’activitats dedicades als joves, italians i immigrants, que freqüenten l’obra, situat al costat de l’estació Termini, veritable cruïlla de cultures i de situacions crítiques de la capital.

El 2009, juntament amb les Missioneres de Crist Ressuscitat, els Salesians han començat a reflexionar sobre com convertir l’obra del Sacro Cuore en un punt de referència per a tants joves, també per als més pobres. Entre les diferents pobreses juvenils ens hem adonat dels joves refugiats o sol·licitants d’asil que voletegen per l’estació Termini, desorientats i amb necessitats urgents.

El projecte actual es dirigeix ??a prop de 170/180 joves refugiats – persones que fugen dels seus països perquè allà hi ha un permanent i fundat perill per a ells – o persones a les que l’estat Italià reconeix per diversos motius la protecció subsidiària o humanitària. En la seva majoria són homes de 20 i 30 anys, el lloc d’origen varia amb el passar dels anys i amb el canvi dels fluxos migratoris.

El problema principal és la socialització. "Afavorim la creació d’una xarxa social per a aquests joves que representen un fort risc de marginació. El nostre objectiu és crear una "casa que acull", on puguin sentir-se benvinguts independentment de la seva religió, ètnia o procedència i on puguin trobar a joves italians amb els que puguin entrar en contacte ", explica don Emanuele De Maria, responsable del projecte per part dels Salesians. Amb aquesta finalitat es realitzen sortides, festes, grups de confrontació religiosa …

Altres activitats es refereixen a la inserció dels nois en la societat italiana: cursos d’Italià, abans de res, però també d’alfabetització informàtica d’ajuda a l’estudi per aconseguir un diploma, de guia escola, ajuda en la preparació d’un currículum o una entrevista de treball …

Tot això dut a terme sota la coordinació dels Salesians i de les Missioneres de Crist Ressuscitat, per uns 40 joves voluntaris i per a joves compromesos amb el Servei Civil; a tots ells, abans de adaptar-se als respectius àmbits, se’ls forma expressament per a això, ja sigui en la manera de realitzar les seves obligacions, o per millor assimilar l’estil salesià. I no són pocs els voluntaris que a través d’aquest compromís han començat o reprès camins de fe i d’espiritualitat.

També et pot interessar …