3 diciembre 2015

 La nostra tasca educativa i pastoral en l’àmbit escolar ens planteja nous reptes i necessitats a les quals hem de respondre. Hem de ser capaços d’actualitzar la nostra proposta educativa i pastoral concreta que ens permeti ser fidels a la nostra missió envers els nostres destinataris: alumnes i fills.

 
A la trobada, que ha tingut lloc a Salesians Sant Vicenç dels Horts, hem compartit les claus de del procés de renovació pedagògica que les escoles de la Inspectoria Maria Auxiliadora hem iniciat. Han assistit una representació de les juntes dels AMPAS i de les titularitats de les escoles d’Horta, Mataró, Rocafort, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Terrassa i Sant Vicenç dels Horts.
 
El punt de partida ha estat reflexionar sobre la finalitat educativa que perseguim en el desenvolupament dels nostres alumnes, a la llum de la realitat social i econòmica actual. Volem que les nostres escoles contribueixin decididament a fer créixer les competències i els valors que permetin als nostres destinataris ser un bons cristians i honrats ciutadans.
 
La trobada s’ha desenvolupat en un ambient de família i proximitat.  Hem pogut satisfer amb escreix els reptes que ens plantejàvem:
 
1.    Conèixer els continguts principals del document marc sobre la innovació. El procés de renovació pedagògica.
2.    Concretar els elements que configuren el perfil d’alumne que volem educar a les nostres escoles.
3.    Ajudar a millorar la implicació de la família a l’escola: fer front comú amb el Projecte d’Escola.
 
4.    Proposar, cada AMPA, una o dues fites de millora.
 
El més significatiu de la trobada ha estat el altíssim grau d’implicació dels assistents en la dinàmica d’elaboració del perfil de sortida dels nostres alumnes i fills. Podem afirmar que compartim escoles i pares les finalitats educatives dels nostres projectes.
 

També et pot interessar …