27 noviembre 2015

Monsenyor Francisco Pérez González parla de la seva vocació, de la seva vida, dels joves i d’altres temes que la fan molt interessant, i poden servir de preparació per a l’Any de la Misericòrdia que començarà el proper 8 de desembre.

Com veu els joves en relació amb l’Església?
 
Els joves són meravellosos i volen viure amb noblesa de cor. Però succeeix que estan molt atacats per multitud d’ideologies i de propostes enganyoses que els prometen la felicitat. Quan es desenganyen busquen amb autèntica ànsia ser feliços i és llavors quan hem de ser-hi els cristians mostrant amb paraules, gestos i testimoni que el veritable CAMÍ és Crist, que l’única VERITAT és Crist i que l’única VIDA és Crist. Moltes propostes els "narcotitzen" de tal manera que se senten com "zombis": erotisme, droga, festa desenfrenada … És el moment per ajudar-los a descobrir que Déu és Amor i posar-los davant d’Ell, amb sentiments d’adoració que els alliberarà dels ídols que els tenen capturats. Molts així ho fan i construeixen belles famílies o es lliuren a ser missioners en una vida religiosa o segueixen el camí del sacerdoci per ser portadors de la LLUM que és Crist, en bé de la humanitat i les comunitats cristianes. Els joves necessiten a Crist com Crist els necessita a ells. Com ho va fer Sant Joan Bosco? Donant la cara pels joves i ajudant-los a sortir de  l»infern’ de les esclavituds i presentant-los, amb gran amor, que Jesucrist és Alliberador i Plenitud de felicitat.

Com es pot ser avui ‘signe i portador de l’amor de Déu’?
 
En primer lloc i abans de res confiar en l’Amor de Déu, donar-li gràcies i viure en el servei concret i en el lliurament generós al proïsme que ens trobem cada dia. Deixar que el nostre cor s’associï profundament al projecte de Jesucrist: "Tothom coneixerà que sou deixebles meus, si us estimeu els uns als altres". Viure amb intensitat el "tracte d’amistat amb Déu", que és l’oració. I deixar-nos transformar per Crist en els sagraments del Perdó i de l’Eucaristia sense oblidar l’estar atents als pobres que ens envolten, aportant amb fraternitat, solidaritat i amor concret l’amistat i l’ajuda necessària.

Quins reptes creu vostè que han d’afrontar els cristians del s.XXI?
 
El repte fonamental és lluitar perquè la justícia, l’amor misericordiós i generós es facin cada dia més efectius en la societat. Una societat que està necessitant el regal més gran, que és reconèixer que Déu ens ha creat i ens estima. A partir d’aquest enteniment les mateixes lleis seran més humanes i més justes. Al mateix temps s’han de buscar camins d’esperança davant els grans reptes i grans drames que estem vivint com són les immigracions, les guerres tan cruels …

Quin missatge ens donaria vostè avui a la Família Salesiana?
 
El mateix missatge de Jesucrist: "No he vingut perquè em serveixin, sinó a servir". Sant Joan Bosco és el millor model d’aquesta manera i estil evangèlic de viure. Us animo, de manera especial en aquest Any Jubilar de la Misericòrdia que el papa Francesc ens ha proposat, apropant-nos amb urgència als braços misericordiosos de Déu, a tenir entranyes de misericòrdia cap als nostres deutors i a viure les Obres de Misericòrdia: A) ESPIRITUALS: -Ensenyar a qui no sap. -Donar bon consell a qui ho necessita. -Corregir a qui s’equivoca. -Perdonar les injúries. -Consolar a qui està trist.- Patir amb paciència les febleses del nostre proïsme. -Pregar a Déu pels vius i pels difunts. B) CORPORALS: -Visitar i tenir cura dels malalts. -Donar de menjar al famolenc. -Donar de beure a l’assedegat. -Donar refugi al pelegrí. -Vestir al nu. -Redimir a l’empresonat. -Enterrar als morts.

 
 

També et pot interessar …