27 noviembre 2015

Les activitats corresponents a l’Oferta Educativa programades per la delegació municipal d’Educació, dirigida per Esther García, segueixen celebrant-se a diferents centres de la vil·la de Rota. En el matí del 24 de novembre els alumnes de 3r de l’ESO del Col·legi Salesians han pogut participar del taller de Primers Auxilis, impartit per voluntaris de l’Agrupació local de Protecció Civil de Rota.

"És molt important que els nostres joves, que ja tenen una edat una mica més avançada, tinguin l’oportunitat de tenir aquests coneixements bàsics que els poden fer falta en alguna ocasió, i per al qual han d’estar preparats", va dir Esther García, delegada municipal d’Educació.

Per la seva banda, Manuel Jesús Puyana, delegat municipal de Protecció civil, va destacar la forma en què s’involucren els membres de Protecció Civil en aquestes actuacions formatives. "Sempre hem dit que Protecció Civil és una escola de vida, i en aquest cas podem afegir sense equivocar-nos que aquesta escola surt al carrer i als centres docents per compartir aquests coneixements", ha indicat.

Aquesta activitat té un caràcter preventiu i té com a objectiu principal dotar dels coneixements bàsics de primers auxilis a l’alumnat enfront de situacions que es puguin presentar en la seva vida quotidiana.

El Servei Municipal de Protecció Civil considera d’interès realitzar activitats relacionades amb coneixements bàsics de primers auxilis, amb els quals es pretén conscienciar joves amb edat suficient per assimilar certs conceptes tècnics i protocols de valoració, durant una atenció sanitària.

Aquesta activitat té una durada de dues hores, amb dues sessions, una teòrica i una pràctica, per a cada classe de 3r i 4t de l’ESO, i s’està desenvolupant al llarg del primer trimestre del curs.

Els centres que han sol·licitat adherir-se a aquest taller municipal al costat de Salesians han estat Pozo Nuevo, IES Arroyo Hondo, IES Castillo de Luna i l’ IES Astaroth.

També et pot interessar …