23 noviembre 2015

El Col·legi Salesià Sant Joan Bosco València va organitzar, en el matí del diumenge 22 de novembre, la I Carrera Popular Solidària Don Bosco. Els més de cent voluntaris de la carrera (amb una nodrida representació de tot el personal del col·legi, i també dels diferents ambients d’aquesta casa salesiana) es van donar cita a primeres hores del matí en el col·legi per a col·laborar en el muntatge de l’escenari i de la infraestructura d’eixida i arribada, repartiment de dorsals i xips, preparació de la seguretat vial, avituallament per a després de la carrera, servei de guarderia i guarda-roba.

Una hora abans de la carrera, el pati va començar a omplir-se dels primers corredors i corredores, que es feien unes fotos inicials de record i es posaven a córrer al voltant del pòrtic per a calfar abans de la carrera.

L’eixida es va realitzar de forma puntual, a les 9:00 hores. La carrera va transcórrer amb absoluta normalitat i gran ambient. El recorregut consistia en cinc quilòmetres, principalment pels carrers propers al centre educatiu. Transcorreguts quinze minuts des de l’inici de la carrera, arribava a meta José Miguel Alocen Gutiérrez, en primera posició per a la categoria masculina. Poc després, amb dinou minuts, la primera corredora en categoria femenina va ser Iveta Jurencakova. José Miguel és veí del barri i antic jugador del Club Esportiu Don Bosco; Iveta és estudiant Erasmus de Salesians República Txeca.

 I Jornada Esportiva Infantil d’Atletisme

Després del lliurament de trofeus de la carrera, va donar començament per als més xicotets, d’entre 3 i 12 anys, la I Jornada Esportiva Infantil d’Atletisme “Sant Joan Bosco”. Les activitats organitzades pel professorat del centre van tenir lloc en el camp de futbol de gespa amb del col·legi. En finalitzar les diferents proves, tots els xicotets van pujar per edats a l’escenari, en el qual van rebre una medalla. A més, als guanyadors de la mini carrera de cadascun dels nivells se’ls va fer lliurament d’un trofeu.

La jornada ha comptat amb patrocinadors, entre ells diferents empreses del barri: Clasica Urbana, Grup Geslim, ISS, Informàtica Compters, Cafeteria Carmen, Autocars Transvía, Sanlop Equipament Integral. A més, l’empresa Timerlap va ser l’encarregada de mesurar els temps de tots els corredors.

Amb aquesta jornada el Col·legi Salesià Sant Joan Bosco ha volgut, a través de l’esport, actuar de manera solidària i poder col·laborar amb els projectes de la ONGd Jóvenes y Desarrollo: SúmateXKandi, per a la millora de l’equipament del Foyer Don Bosco de Kandi-Benín; SúmateXGuayaquil, per a donar oportunitats educatives dignes per a xiquets, xiquetes i adolescents en situació de pobresa de Guayaquil-Equador; SúmateXSiria, com a ajuda a la població siriana acolliment en els centres salesians d’Alep, Damasc i Kafroun. A més ha sigut una oportunitat de poder transmetre valors com la cooperació a través de l’esport amb la intenció de compartir, participar i treballar en equip.

També et pot interessar …