23 noviembre 2015

Com cada any, joves de cases salesianes diferents països europeus s’ajunten per tal de fer formació, trobada i compartir experiències que permetin establir diferents xarxes entre joves que viuen segons l’estil de Don Bosco i de Main.

Aquest any, aquesta trobada s’ha realitzat a una de les nostres cases, a Martí-Codolar, a Barcelona. I ens hem ajuntat unes 45 persones, entre joves, SDB i FMA de 13 països diferents.

L’Assemblea va començar divendres a la tarda, després de l’arribada de tots els participants, amb una benvinguda a casa nostra, i presentant els objectius de la trobada i la missió que teníem els participants. A la nit, vam poder gaudir d’una vetllada amb diferents animacions i proves, organitzada des de la coordinadora de la MJS Barcelona. I vam acabar el dia amb una pregària en la què vam tenir present a tanta gent que ha patit o pateix persecucions, pors i temors a causa de les guerres, les marginacions, etc.
 
Dissabte, ens aixecàvem ben aviat per tal de poder aprofitar tot el treball del dia. Durant el matí, hi va haver el moment formatiu. Enguany, Koldo, el delegat nacional de Pastoral Salesiana, ens va introduir el tema que donava nom a l’Assemblea “Joy & Hope” – “Alegria i Esperança”. Els participants van poder reflexionar sobre com podíem viure des de l’alegria, i des de l’alegria de l’Evangeli, i la diferència entre “ser alegre” o “estar alegre”. El matí va acabar amb alguns testimonis sobre el tema.
 
A la tarda hi va haver un primer moment en el que es va renovar el consell de la MJS a nivell europeu, del small team. I un segon moment, en què tots els participants van poder conèixer un lloc tan important per als salesians com és la capella de Can Prats, i vam tenir un moment de lleure per les Rambles de Barcelona.
 
Ja el diumenge, vam començar amb l’Eucaristia presidida pel nostre Inspector Cristòbal. Després de l’esmorzar, va haver-hi espai per a diferents informacions importants per a tots els participants: JMJ de Cracòvia 2016, un possible Confronto al 2017, ús de la pàgina web i facebook, entre altres. I ja havent dinat, l’11a Assemblea General de la MJS Europa havia finalitzat.
 
Ha estat una gran trobada, on després de l’experiència viscuda aquest estiu a Torí amb la Salesian Youth Movement (SYM) DON BOSCO, ha quedat palès que l’espiritualitat juvenil salesiana està molt viva, i amb moltes forces i ganes de continuar treballant pel somni de Don Bosco i Main. 

També et pot interessar …