19 noviembre 2015

L’ambient, així com el cartell d’"aforament complert", posaven de manifest les enormes ganes de ser-hi, de viure de nou la il·lusió i les conviccions que van portar a Don Bosco a impulsar la creació i expansió de l’obra salesiana i que aquest sentiment es mostrés públicament.

Una tarda que va comptar també amb la presència del cardenal D. Fernando Sebastián Aguilar, el bisbe de Màlaga, D. Jesús Catalá Ibáñez, la regidora de cultura de l’Ajuntament de Màlaga, Sra. Gema del Corral Parra, el director del districte centre, D . Francisco Manuel Cantos Recalde, i la directora del districte de Campanillas, Sra. Eva Sánchez Teba.

Durant la introducció D. José Manuel Molina Cobos, president de l’Associació de Devots de Maria Auxiliadora, va fer esment a l’esforç que ha suposat poder comptar amb l’obra a Màlaga i, recordant que la quantitat recaptada en l’esdeveniment es destinaria al projecte "Casa Francisco Míguez ". A continuació, es va guardar un minut de silenci per les víctimes dels recents atemptats a París.

Durant dues hores i 40 minuts, es va poder gaudir d’un musical en què gairebé 200 actors donaven vida a diferents escenes de la vida de Sant Joan Bosco, des del somni dels nou anys, fins a l’expansió de l’obra salesiana per tot el món, mentre els músics interpretaven les diferents peces musicals que conformen aquesta obra. La companyia, formada en la seva major part per nens i joves, però que també compta amb veterans que superen els vuitanta anys d’edat, va fer vibrar a la tarda de diumenge, en la mateixa freqüència que aquell tenaç sacerdot italià, posant així el fermall d’or als actes de celebració del bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco a Màlaga.

I com ha de ser en tota trobada salesiana, es va finalitzar amb la "Bona nit" que va dirigir D. Felipe Acosta, director titular de l’obra salesiana de Màlaga, que va començar la seva intervenció assenyalant la coincidència de la visita del musical a Màlaga en aquest 15 de novembre amb el dia de l’Església Diocesana, "una feliç coincidència doncs la Família Salesiana som Església".
 
A continuació van arribar els agraïments. En primer lloc al Sr. alcalde, Francisco de la Torre, per la seva sempre propera col·laboració i la cessió de l’espai del Teatre Cervantes; a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Màlaga, pel seu suport incondicional, i al personal del Teatre Cervantes. No va faltar la menció al Sr. Rafael Cazorla, salesià i director musical de l’obra, que ha fet possible la visita de l’obra a Màlaga, acceptant la proposta del Sr. Idelfonso Casas, y a D. Víctor Luque, encarregat de totes les gestions necessàries. Finalment va esmentar a les persones responsables de la venda d’entrades, de la logística, l’avituallament, així com a la infinitat de col·laboradors que han contribuït en multitud de tasques.

Una tarda que va servir per reforçar el sentit de pertinença a la gran família salesiana de Màlaga i per constatar que la força i l’empenta de Don Bosco segueix cobrant vida en projectes com la "Casa Francesc Míguez", en la qual participa la Fundación Proyecto Don Bosco, juntament amb Càritas Diocesana i les Filles de la Caritat.

 

També et pot interessar …