18 noviembre 2015

Per tercer any han donat començament les classes d’alfabetització en Càritas Parroquial de la parroquia Maria Auxiliadora de Salesians Sant Joan Bosco València. Sis professors voluntaris s’han implicat en aquesta important tasca que ha augmentat el nombre d’alumnes aquest curs “Tot va començar com un xicotet projecte que ha anat en augment. “Enguany hi ha 19 alumnes, la gran majoria dones, amb el que es xifra en un 58% l’augment dels mateixos en relació amb el curs passat”, expliquen des de Càritas.

En general el tipus d’alumnat ho constitueixen persones adultes procedents de regions asiàtiques i africanes. Tots els implicats en aquest projecte coincideixen que, a més de compartir coneixements sobre llengües i cultures, comparteixen afecte i vivències, la qual cosa sens dubte és la clau de l’èxit de participació i la gran valoració d’aquesta activitat.

Aquesta activitat social té com a objectiu ensenyar espanyol a persones estrangeres amb pocs mitjans econòmics i dificultats per al desenvolupament del dia a dia, amb la finalitat de facilitar-los la seua integració en la nostra societat.

Les classes s’imparteixen els dimecres i dijous de 10 a 12 hores i estan organitzades en dos grups, un per a un nivell inicial i un altre per a aquelles persones que ja tenen un coneixement, encara que molt elemental, de la llengua espanyola.

També et pot interessar …