18 noviembre 2015

A la tarda del 11 de novembre, al teatre del Col·legi Salesià, el salesià cooperador, i professor del col·legi José Ramón Rodríguez, va impartir una ponència de la XXXVII Setmana de la Família. José Ramón va centrar la seva exposició en el lema d’aquesta edició "La Parròquia, suport de les famílies."

El delegat de la família per al Camp de Gibraltar, va presidir la conferència, va agrair a la Delegació de Família i Defensa de la Vida el seu treball a l’hora d’organitzar una nova edició de la Setmana de la Família. "Avui la pastoral de la família adquireix un valor de primeríssim ordre. Amb mirada de fe entenem la importància que té la família en el pla de Déu ". També va agrair la disponibilitat del ponent, així com dels Pares Salesians.

Referint-se a aquesta afirmació, José Ramón va manifestar que la responsabilitat de la pastoral familiar és de tots. "La família és subjecte de la pastoral en una doble dimensió: cap a dins, com a primera educadora, on s’aprèn a estimar i a transmetre la fe; i cap a fora, donant testimoni, fent que creixi el desig de família i acompanyant a altres famílies ".
 
Per aconseguir aquests objectius el Salesià Cooperador va apuntar com a possibles solucions una millor preparació del matrimoni, mitjançant l’ "art de l’acompanyament", sota la llum de la misericòrdia, sent una pastoral propositiva, que mostri la bellesa i la importància de la família. En aquest sentit, va aconsellar com a eines, a més de la formació, aprendre a escoltar, anar a les causes, unir esforços i recórrer a persones qualificades professionalment, crear grups de famílies, desenvolupar pràctiques perquè les famílies creixin i donin fruits, i, com a prioritari, la pregària en comú. I tot això perquè la família "és un deure d’amor que manifesta un misteri de comunió".

Finalment, es va obrir un torn de col·loqui amb els assistents.

També et pot interessar …