16 noviembre 2015

El dissabte 14 de novembre, a la casa Salesiana de La Cuesta (Tenerife), va tenir lloc la trobada insular de delegats de comunicació amb la participació de les cases de Las Palmas, La Orotava i La Cuesta en una jornada que posava el punt final a la tanda de reunions celebrades durant l’últim mes per tot el territori de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

Aquesta ruta de trobades de comunicació va començar el passat 17 d’octubre a Alcoi on es van reunir els representants de les cases de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia. El testimoni el va recollir Saragossa amb la trobada celebrada amb les cases d’Aragó el passat 22 d’octubre amb la participació La Almunia, Osca i la casa amfitriona. Al matí següent, a Martí-Codolar, va tenir lloc la trobada amb els responsables de Catalunya i Balears, sent la seu inspectorial a Sevilla el lloc en el qual es van reunir els responsables d’Andalusia i Extremadura el passat 7 de novembre. Més de 3.000 quilòmetres de distància entre diferents punts que s’uneixen per una xarxa de comunicació sòlida i integrada per prop de 80 responsables de l’animació en les diferents presències salesianes.

"Les trobades aquest curs, a més de significar un augment numèric en participants, han donat un salt qualitatiu en el tractament del moment actual de la comunicació en la Inspectoria i la seva perspectiva per a un futur immediat". Amb aquestes palabas feia un recompte d’experiències el salesià Josep Lluís Burguera, delegat inspectorial de Comunicació, en finalitzar l’últim de les trobades. "El desenvolupament dels assumptes tractats han demostrat la maduració dels processos i la presa de consciència pels delegats, juntament amb un notable nombre de directors salesians, sobre la importància de la comunicació com a part constitutiva de la missió", afegia a les preguntes realitzades per aquest mitjà per mostrar el grau de satisfacció després de vint-i-nou dies de diàleg i balanç sobre l’estat de la comunicació a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

El programa de les trobades ha permès mostrar l’anàlisi de la programació de l’any passat i els objectius per al present curs. També s’ha reforçat la figura del delegat local, entès com a "motor de la comunicació de les cases salesianes", a més d’aprofundir en algunes qüestions de treball diari com el desenvolupament de la imatge corporativa o l’estat local en xarxes socials.

Les diferents trobades també han possibilitat el diàleg entre realitats locals i entitats segons l’anàlisi de les principals debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats des de l’àmbit de la comunicació. Per la seva banda els diferents responsables han pogut compartir les seves experiències i realitzar peticions des de les cases a la Delegació de Comunicació on han destacat les demandes de coordinació i formació.

A l’agenda comú per a la comunicació s’han marcat les dates en què se celebrarà el capítol Inspectorial o la visita del Rector Major pel proper any com a moments que comptaran amb un protocol especial per la seva cobertura.

La propera cita a nivell comunicatiu tindrà lloc el 13 febrer 2016 amb la celebració a Madrid de les II Jornades de Comunicació on es reuniran per aprofundir sobre "El pati digital" tots els responsables d’aquesta missió per a les dues inspectories d’Espanya.

També et pot interessar …