16 noviembre 2015

Els caps de les 8 editorials salesianes amb seu a les regions d’Àsia Sud i de l’Est d’Àsia i Oceania van finalitzar el 12 de novembre, els seus dos dies de debat i reflexió sobre la realitat de les editorials salesianes d’Àsia i Oceania.

Don Mario Yamanouchi, Provincial del Japó, juntament amb el delegat per a la Comunicació Social i el seu equip, va donar una càlida benvinguda a tots els participants i va procedir a l’organització perquè la reunió fos fructífera.

La reunió va ser presidida pel Conseller General per a la Comunicació Social, pare Filiberto González, assistit pel seu Secretari, don Efrén Santos, SDB. Una altra característica notable d’aquesta reunió asiàtica va ser la presència especial de  Marta Palomares (Edebé Espanya), Coordinadora de les editorials europees salesianes, que va compartir algunes bones pràctiques dutes a terme en la seva regió.
 
És la primera vegada que les tres editorials salesianes de l’Índia es reuneixen amb les d’Àsia Est-Oceania, aplanant el camí per als petits, però positius passos conjunts basada en una visió realista de les diferents situacions de les 9 editorials salesianes d’aquestes dues regions. Un dels resultats va ser l’elecció de coordinadors per a les editorials salesianes d’ambdues regions: Don John Kennedy Mariaprakasam, SDB, de la Inspectoria de Chennai, com a coordinador per a Àsia Sud; i Don Alex Garcés, SDB, de la Inspectoria de Filipines Nord, per a Àsia Est i Oceania.
 
En les jornades de debat es van formular algunes recomanacions que es presentaran als inspectors i consellers regionals de les dues regions perquè la sinergia es torni més fàcil, i s’asseguri l’impacte positiu de les editorials salesianes a la societat, seguint així l’exemple de Don Bosco comunicador. Durant els dies de trobada, els participants van visitar també la casa editorial "Don Bosco Sha" a Tòquio i la tomba del Servent de Déu, Don Vincenzo Cimatti SDB.
 
Les activitats continuaran ara amb accions de seguiment i projectes fins a la propera reunió, prevista per al 2019.

També et pot interessar …