13 noviembre 2015

L’ONG Jóvenes y Desarrollo col·labora activament amb diferents entitats salesianes per a donar a conèixer els seus projectes i acostar l’educació per a la solidaritat a través de diferents recursos. Amb aquesta finalitat, ha participat en la formació dels monitors del Centre Juvenil Amics de la Casa salesiana de San Antonio Abad, València.

Des de l’associació juvenil es treballa en valors com a educadors i en concret es vol posar l’accent en l’àrea d’acció social, per a açò estan planificant noves estratègies per a enfortir aquest àmbit de la solidaritat en el centre juvenil. En aquest sentit, van sol·licitar la col·laboració de Jóvenes y Desarrollo per a la formació que s’està impartint als seus monitors durant el mes de novembre.

Van participar 35 joves educadors als quals la ong salesiana va acostar les campanyes i recursos didàctics (exposicions, quaderns, vídeos) que aprofundeixen en l’educació per a la solidaritat i la transformació social. En concret es va presentar el projecte Iniciativa Solidària, com una eina pràctica per a afavorir-ho, convidant a engegar amb algun dels grups de joves l’itinerari formatiu, i la realització d’una activitat solidària dissenyada i planificada per ells. Per a posteriorment acudir al certamen i a la trobada, previst en el mes de maig.

A través d’aquestes trobades, Jóvenes y Desarrollo té l’oportunitat de motivar als joves per a continuar amb el treball d’educadors i convidar-los a crear sinergies de treball conjunt.

També et pot interessar …