12 noviembre 2015

Fa dos anys el pas del tifó ‘Haiyan’ per les Filipines va arrasar ciutats senceres. L’emergència mundial per la devastació que va causar, amb vents superiors als 300 km. / H., Va despertar la solidaritat mundial i la Família Salesiana es va unir a les tasques d’auxili des del primer moment. Avui, els resultats de la reconstrucció gràcies a la generositat de tots els ambients salesians és una realitat.

Les xifres de la tragèdia continuen sent esgarrifoses. El tifó, en qüestió d’hores, va deixar gairebé 6.500 morts i més de 1.000 persones desaparegudes. Les seves conseqüències van afectar a 16 milions de persones i més d’un milió d’habitatges van quedar destruïdes o greument danyades.

Des del primer moment, els centres salesians de Manila i Cebu van ser designats llocs de recollida de subministraments de socors i aliments envasats, i també els punts de trobada de voluntaris per al repartiment de l’ajuda d’emergència. Les instal·lacions salesianes van ser nomenades per les autoritats centres oficials d’Ajuda i en els primers dies es van repartir més de 3.000 kits d’emergència.

Més de 5 milions d’afectats van ser infants i gairebé una tercera part podia patir risc de desnutrició en veure’s desplaçats de les seves llars o haver quedat orfes.

Davant la magnitud de la destrucció, els missioners salesians, amb l’ajuda d’alumnes, professors, familiars i membres de la Família Salesiana de Filipines van arribar a més de 200.000 persones en la primera etapa de l’emergència (principalment aliments, medicaments, roba d’abric i lones per refugiar-se al carrer).

Una segona fase va consistir en la continuïtat dels ajuts i en l’inici dels projectes de reconstrucció i rehabilitació de les llars. Transcorregut mig any del pas del tifó, gràcies a les organitzacions vinculades als Salesians ja s’havien reparat les teulades de més de 1.300 cases.

La tercera etapa, desenvolupada durant l’últim any, comprenia finalitzar la reconstrucció i l’edificació de noves infraestructures, a més de mantenir l’ajuda a les famílies damnificades proporcionant nous mitjans de vida.

Segons els missioners salesians, "encara queda molt per fer perquè recobrin la normalitat en les seves vides. Després de la rehabilitació material, ara estem en la reconstrucció de les seves vides, especialment per als joves que amb projectes d’educació i formació professional puguin obrir-se les portes al futur ".

També et pot interessar …