10 noviembre 2015

Joves de tretze centres juvenils, agrupats en les federacions Don Bosco de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia, van acudir a la celebració de l’IX Dia de les Federacions que, sota el lema “Dia internacional de les federacions”, va acollir dissabte passat Salesians Borriana (Castelló). En total, 800 participants es van donar cita en una jornada en la qual el Centre Juvenil Porta Oberta va actuar d’amfitrió.

Fernando Miranda, director de la casa salesiana de Borriana, va donar la benvinguda als assistents. Després d’ell van intervenir Javier Martínez i Carlos Ginés, presidents de la Federació Don Bosco de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia respectivament, agraint la implicació de tots els centres juvenils en les seues federacions i recordant a tots els joves que, encara que en llocs diferents, “tots formem part d’un mateix moviment”. També van estar presents el Delegat de Pastoral Juvenil, Francisco José Pérez i el Coordinador Nacional de Centres Juvenils, Santi Domínguez.

L’acte va comtar també amb la presència d’autoritats locals com l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, qui va posar l’accent que els joves “són el motor del futur”, i la regidora de Joventut, Lluisa Monferrer.

Enguany el Dia de les federacions va estar ambientat com una gala internacional en la qual els centres juvenils que van assistir representaven a diferents països (Itàlia, Mèxic, Brasil, Estats Units, Togo i l’Índia), acudint abillats de forma característica del país que els corresponia. Aquest important dia de festa per als centres juvenils va comptar amb la participació de l’Inspector, Cristóbal López qui precisament va transmetre als joves la seua experiència en diversos països, assenyalant “la meua llar és el món i els meus germans la humanitat”.

Durant la jornada es van desenvolupar unes cinquanta activitats així com la Mostra Artística, que es va representar en el Teatre Payá, on cada centre va realitzar una actuació ambientada en el país que li havia correspost.

Aquesta trobada porta preparant-se des del mes d’abril, a càrrec d’una comissió integrada per membres de les dues federacions i del centre Porta Oberta, que va acollir la jornada. Tots els centres han aportat alguna cosa a la celebració del dia, encarregant-se de preparar algun dels elements necessaris per a la trobada.

També et pot interessar …