10 noviembre 2015

El Col·legi salesià Sant Joan Bosco de València ha posat en martxa Ràdio Bosco, la ràdio escolar que ja ha arrancat, reforçarà la missió, la visió i els valors cap als quals es dirigeix la presència salesiana de l’Avinguda de la Plata.

La veu de Don Bosco vol anar més enllà de les aules: “la proposta pretén eixir de les parets del centre i arribar a les diferents realitats del seu entorn més proper (barri); és necessari que el col·legi mantinga una posició referent com a agent protagonista del creixement i desenvolupament de la societat que li envolta”, expliquen els responsables del projecte.

La proposta pedagògica és ambiciosa: “Radio Bosco és una oportunitat i una eina per a poder treballar amb els nostres alumnes i les nostres alumnes, així com per a poder acostar-nos més a la realitat social i cultural del nostre entorn més proper i exercir una funció fonamental, característica dels col·legis salesians, que es basa a obrir les portes i acollir a tots i totes, i intentar, a més, posar veu i acompanyar als diferents grups socials que emboliquen aquesta casa salesiana”.

La ràdio escolar, per tant, té una doble funció. Una funció bàsicament educativa, dirigida al centre escolar, on es poden treballar una gran quantitat de competències bàsiques; i una funció comunicativa, per a servir no solament de butlletí informatiu sinó també de clau a l’expressió i denúncia social amb la qual acostar-se més al barri fent que aquest siga el propi agent de canvi en la societat.

L’ambiciosa proposta d’arrancar amb un projecte de ràdio escolar requereix d’unes condicions adequades perquè puga tenir èxit, que Salesians Sant Joan Bosco reuneix: unes instal·lacions, un equip tècnic, un equip docent motivat i preparat, una proposta educativa d’acord amb el projecte, i uns responsables compromesos, expliquen des del centre educatiu.

Les emissions de Radio Bosco tindran format de podcast. Es tracta de programes gravats i emesos en la xarxa, concretament es penjaran en la pàgina web del col·legi i xarxes socials. S’emetrien dos podcast setmanals, dilluns i dijous. La durada dels podcast pot oscil·lar entre els 5 a 20 minutos. Assisi Producciones s’encarregarà de pujar a les plataformes digitals els podcast setmanals en les dates acordades.

Algunes de les propostes o temes que es tractaran en Radi Bosco són: Càrites, esport escolar, Centre Juvenil, AMPAS, activitat extraescolar de radio, Centre de Dia Entre Amics, espai per a xiquets: contacontes, espai micro obert, Associació gitana València, Equip directiu col·legi, espai música i esdeveniments, espai refugiats, espai “Com afrontar des de casa”, espai sobre musicals, aprèn anglés, espai experiència i vivències (professors).

Escolta el primer podcast

També et pot interessar …