9 noviembre 2015

L’Àrea d’Igualtat, Migracions, Diversitat i Cooperació de l’Ajuntament d’Huesca va inaugurar el passat divendres 6 de novembre al col·legi salesià d’Osca l’exposició "Refugios de la infancia", que inicia el seu itinerari escolar en aquest centre salesià amb motiu de la seva Setmana Solidària, "Tómatelo en sirio".
 
La mostra s’acompanya de panells didàctics que informen sobre els conflictes amb desplaçaments forçosos al planeta, assenyalant de forma destacada la situació de nenes i nens de llocs d’especial incidència en aquest 2015, inclòs el desplaçament massiu des de Síria.
 
La inauguració precedeix la Setmana solidària de Salesians Osca que aquest curs ha estat titulada "Tómatelo en sirio" en què es presentaran realitats de voluntariat, pel·lícules i un festival musical per ajudar a prendre consciència a tota l’Escola de la importància de la solidaritat amb els més desfavorits.
 
Josan Montull, director del centre ha subratllat que les presències salesianes són cases obertes al servei dels joves amb un compromís per la justícia i va recordar als salesians de Síria i d’altres països víctimes de la guerra.
 
Aquesta mostra itinerant s’ofereix als centres escolars i contempla visites guiades als grups i una tertúlia sobre la situació de refugi i asil a una part de la comunitat educativa. Aquest recurs es va presentar a la Taula de Suport a Persones Refugiades de recent creació per l’Ajuntament d’Osca, que ha considerat l’exposició com una de les accions per afavorir la visibilitat d’aquesta situació en el món i l’empatia amb les persones que pateixen aquesta realitat.
 
L’exposició, que s’emmarca en les Jornades "Cinc continents, un món", és fruit d’un taller d’emprenedoria social desenvolupat el passat estiu amb un grup de diverses procedències culturals, sota la coordinació creativa de la dissenyadora Marta Escartín Ara. En el grup van participar Luis Arcas, Felipe Bautista, Marie Jeanne Diene, Juana Espinoza, Rafael Gerengbo, WIoletta Mikolajewska, Sylvestre Paré, Marie Florence Paré i Ángel Rodríguez.
 
El grup va materialitzar el seu procés creatiu i d’habilitats al voltant d’unes samarretes de disseny personalitzat. Els participants es van inspirar en la seva infància i el contrast amb les infàncies dels nens refugiats per dissenyar les samarretes que es podran veure a l’exposició.

També et pot interessar …