6 noviembre 2015

Sr. Director:

Ja han passat dos mesos des que vaig viure una meravellosa aventura al costat de 5.000 joves de tot el món: la celebració del 200 aniversari del nostre estimat Sant Joan Bosco, fundador dels salesians, a més de pare, mestre i amic de la joventut.

Una experiència única que vaig tenir la immensa sort de poder viure en el lloc on va néixer aquest sant italià (Castelnuovo Don Bosco) i que em va demostrar, una vegada més, que ser cristiana, seguir Jesús i formar part de la Família Salesiana val la pena!

En aquests dos mesos, he gaudit amb els múltiples vídeos, fotografies i testimonis que circulen per Internet sobre el ‘SYM Don Bosco 2015’ i també explicant el viscut allà, encara que el millor de tot és l’empremta que aquest gran esdeveniment ha deixat en els nostres cors. Però això no és més que el principi: les més de 5.000 persones de 54 nacionalitats, entre elles més de 500 espanyols, que vam estar a Torí i al Colle Don Bosco hem de donar testimoni de tot el viscut en la nostra vida quotidiana, família, centres juvenils, col·legis, parròquies, etc.

Aquesta és ara la nostra gran missió, ja que com va dir el Rector Major, desè successor de Don Bosco -càrrec que actualment ocupa l’espanyol Ángel Fernández Artime- "tenim la missió de ser Bona Notícia per als que vénen darrere" i "hem de fer alguna cosa pels altres i dir alguna cosa en aquest món d’avui ". Una autèntica crida a ser alternativa i "contraculturals" en el nostre món actual, on defensar valors i ser creient no està de moda, però val la pena perquè ens ajuda a créixer com a persones ia aconseguir la veritable felicitat, l’autèntica, la que només ve de Déu.

L’experiència viscuda entre el 7 i el 18 d’agost va superar totes les expectatives del que ens havíem imaginat, demostrant que la realitat sempre supera la ficció. Un viatge amb parades a Barcelona, ??Alessandria i Mornese, fins arribar a Torí, i després desplaçar-nos fins a Castelnuovo i d’aquí al Colle Don Bosco (l’antic caseriu de I Becchi) per estar al mateix lloc en el qual el nostre estimat sant va néixer un 16 agost 1815.

Uns dies en què vam poder gaudir de grans testimonis, com el d’un jove nigerià, Alfred Adetosoye Adedayo, o el del pare Munir El Ra’i, inspector salesià d’Orient Mitjà. El primer va referir-se a la situació que viuen els cristians a Nigèria, un país colpejat pel terrorisme de Boko Haram, mentre el segon va parlar de la que pateixen els cristians a Síria; dos grans exemples que no dubten en defensar la seva fe fins al final.

Si he de triar un moment em quedo amb la nit del dia 15 i les primeres hores del 16. Després de caminar els sis quilòmetres que separen Castelnuovo del Colle Don Bosco sota la pluja, es va suspendre la vigília i el poder dormir a l’aire lliure, però el Rector Major va demostrar que és el nostre Don Bosco d’avui tenint clara la seva prioritat: "el primer són els joves". Per això no va dubtar a obrir totes les dependències, incloses la basílica i la cripta, per acollir els milers de joves. Una emotiva imatge que va ser la millor postal.

Però entre els records també destacaria que no només els joves vam gaudir d’una experiència única, els salesians que ens van acompanyar també ho van viure com una cosa molt gratificant. "Don Bosco sempre els deia als seus nois: us vull feliços aquí i en l’eternitat", així va resumir Luis Álvarez el ‘SYM Don Bosco 2015’. "Un motiu per seguir creient en la joventut, una joventut plena d’il·lusions i somnis i amb la força necessària per dur-los a terme. Com Don Bosco va creure en els joves i va confiar en ells, avui podem i hem de fer-ho ", va subratllar Pedro Hernández. Mentrestant, Goyo Revilla es va quedar amb que "per a molts va ser una crida important per plantejar-se seriosament el seu futur".

Dos mesos després de tot allò, la tasca és clara: seguir donant testimoni del viscut i portant el llegat del nostre estimat Don Bosco allà on estiguem. És a dir, continuar fent realitat el somni que va tenir als nou anys i del qual avui tota la Família Salesiana forma part perquè el seu cor segueixi bategant amb força i alegria en el de milions de persones.

També et pot interessar …