5 noviembre 2015

Ahir, 4 de novembre de 2015, es va celebrar el centenari de la mort de don Lluís Martí-Codolar, home de negocis i emprenedor de la burgesia catalana de finals del segle XIX i principis del XX. Un empresari barceloní intel·ligent, treballador, fort, audaç, sensible, culte, sòlidament arrelat en els valors ètics i religiosos de la seva família.

El museu Don Bosco de Martí-Codolar (antiga casa de la família Martí-Codolar a Barcelona), donada a la congregació salesiana per la seva família, va acollir ahir a la tarda un acte per recordar i venerar la seva persona i recordar la importància de la trobada amb Don Bosco l’abril de 1886 en aquesta mateixa finca, acompanyat per altres membres de la burgesia catalana i alguns dels infants orfes de l’obra de Sarrià.
 
El salesià Joan Josep Moré va fer un repàs a la història de Lluís Martí-Codolar, incidint especialment en la trobada amb Don Bosco a Barcelona l’any 1886, que va ser l’inici d’una estreta relació d’amistat, fent que la família Martí-Codolar viatgés a Torí l’any següent, el 1887 i conegués durant una estada de quinze dies la gran tasca de l’obra salesiana amb els infants i joves més desfavorits de l’ Itàlia de l’època. Aquí podeu aprofundir en la seva figura.
 
El P. Inspector Cristóbal López va destacar l’esperit emprenedor de  Lluís Martí Codolar, però sobretot “la seva sensibilitat per no girar l’esquena a una societat amb moltes necessitats i comprometre’s per ajudar a canviar-la i fer-la més justa”. En aquest sentit, “la trobada amb Don Bosco va ser clau per canalitzar tota aquesta solidaritat amb els més desfavorits”. Accediu a les l’àlbum de fotos de l’acte.
 
A l’acte també hi van ser presents alguns dels familiars descendents de Lluís Martí-Codolar i  el President de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ja que el senyor Lluís va ser un dels socis fundadors d’aquesta institució. El mosaic que apareix en les fotos de la notícia va ser restaurat amb la col·laboració de Cambra de Comerç l’any 2.000.
 

També et pot interessar …