4 noviembre 2015

El passat divendres 30 d’Octubre es va celebrar la castanyada-Hallowen al Centre Obert de Salesians Mataró. La tradició de la castanyada prové del segle VII quan el Papa Bonifaci IV va aprofitar el Panteó projectat per l’emperador Adrià per consagrar-lo a la Mare de Deu i als màrtirs del cristianisme.

Per això, el dia 1 de Novembre es el dia de Tots Sants. És una festa on també es mengen fruits típics de la tardor com les castanyes, ja que antigament els campaners havien d’estar tot el dia i la nit retocant les campanes i per menjar s’emportaven castanyes. Els panellets també es mengen durant aquesta dia perquè es un menjar que es conserva molt i antigament es donaven als difunts perquè poguessin menjar durant el seu viatge al més enllà.

Durant la tarda del divendres els grups de petits i mitjans van fer panellets de gustos variats que al final de la tarda van poder menjar, també en Juanma Cabrera, director de la Plataforma d’Educació Social (PES), juntament amb en Ramon Vera el titular de la PES, es van dedicar a torrar castanyes per a tothom.
 
El grup d’aula d’estudi de primària va escollir celebrar Halloween , i per tant van venir disfressats per veure la pel·lícula de “Los descendientes".
 
El grup de l’aula de secundària i el grup de grans van escollir veure la pel·lícula “La Visita”  i sopar al centre, per això van quedar a les 20h de la nit per veure la pel·lícula durant la nit. L’activitat es va acabar sobre les 23h.
 
La Tarda-Nit del Centre va ser especial i es va poder treballar les tradicions com son la Castanyada i les noves tendències de celebrar el Halloween. 

També et pot interessar …