1 noviembre 2015

Don Ismael Mendizábal Unanue, de la comunitat del Campello (Alacant), ha mort cap a les 18:30 de la vesprada del dia de Tots Sants. El seu estat de salut, ja delicat des de fa alguns anys, s’havia agreujat en aquests últims dies. Tenia 86 anys d’edat i havia complit els 70 de salesià i els 61 de sacerdot.


El funeral se celebrarà el dimarts, 3 de novembre de 2015, a les 11 del matí, en la parròquia-santuari de Salesians El Campello (Alacant). Tot seguit es realitzarà l’enterrament en el Cementeri d’aqueixa localitat.


Don Ismael va nàixer a Azkoitia (Guipúscoa), en 1929. Va fer el Noviciat a Sant Vicenç del Horts, on va professar en 1945. Va estudiar la Filosofia a Girona i va realitzar el seu tirocini a Alcoi. Els estudis de Teologia els va fer a Martí-Codolar i es va ordenar de sacerdot al Temple del Tibidabo, a Barcelona, en 1954.


Després de dos anys d’estudis de Pedagogia a Torí-La Crocetta, va realitzar una extensa i intensa labor pastoral en les cases salesianes de València-Sant Antoni Abat, com a director en els aspirantats del Campello i Sádaba (Saragossa); va ser director de novicis i estudiants de Filosofia a Godelleta.


Després de dos anys com a Vicari Inspectorial, va rebre el càrrec d’Inspector de l’antiga Inspectoria de València de 1972 fins a 1977.


Van seguir vint-i-cinc anys en els quals va exercir quasi sempre de director en les cases salesianes d’Alacant-Don Bosco, València-Parròquia Sant Antonio Abad-Estudiants de Teologia; Borriana i Cartagena.


A partir de 1992 i fins a 1996, va treballar en els índexs de les Memòries Biogràfiques de Sant Joan Bosco, en els seus anys de Madrid-Casa Don Bosco i de Saragossa; va ser després formador en el Teologat de Madrid-Carabanchel fins a l’any 2000 i posteriorment encarregat dels cursos de formació permanent al Campello fins el 2005. Aqueix any va tornar a Borriana i des d’allí, ja malalt, en 2011 va ser destinat al Campello, on ha romàs fins a la seua defunció.


Que el Senyor Ressuscitat aculla don Ismael Mendizábal entre tots aquells que han lliurat la seua vida a la missió salesiana; que Maria Auxiliadora, a la qual tant va estimar, ho reba amb l’afecte de Bona Mare del cel, i que el nostre Pare Sant Joan Bosco ho tinga amorosament al costat d’ell.

 

 

També et pot interessar …