30 octubre 2015

Com cada any, a principis de novembre, comencen les projeccions en les primeres seus la Setmana de Cinema Espiritual. A partir de llavors, i al llarg de tot el curs, s’anirà celebrant la mostra cinematogràfica en totes les seus (és a dir, 32 diòcesis espanyoles) que aquest any s’han adherit a la iniciativa. Edebé col·labora mitjançant l’edició i distribució gratuïta de més de 80.000 fullets per treballar a l’aula les pel·lícules que els alumnes han vist en algun cinema públic de la seva localitat.
 
Es tracta de la XII edició de la Setmana de cinema espiritual, una iniciativa que va sorgir a l’Arquebisbat de Barcelona i que, al cap dels anys, gràcies a l’esforç conjunt de Signis, el Pontifici Consell per als Mitjans de Comunicació Social, el Departament de Joventut de la Conferència Episcopal Espanyola, Escoles Catòliques i l’editorial salesiana edebé, ha crescut fins a realitzar-se en la majoria de diòcesis espanyoles.

En la selecció de les pel·lícules es té en compte que aborden temes d’actualitat i que continguin uns valors que permetin als alumnes una reflexió sobre temes espirituals.
 
Aquest any les pel·lícules seleccionades són:

Selma (sobre un episodi decisiu en la lluita de Martin Luther King per la igualtat de drets civils als EUA).

El Hobbit. La batalla dels cinc exèrcits (tercer lliurament de la trilogia basada en l’obra fantàstica, però sempre profunda, de Tolkien).

Trash. Lladres d’esperança (obra situada en un abocador de Rio de Janeiro sobre la lluita d’uns joves contra la corrupció).

La història de Marie Heurtin (impactant film sobre un cas real d’educació d’una noia sorda i cega per part de la seva tutora, una monja francesa al segle XIX).

L’apòstol (sobre el difícil tema de la conversió d’un jove musulmà al catolicisme).
 
La cançó de la mar i "Meñique" i el mirall màgic (dos imaginatives pel·lícules d’animació per a un públic més infantil).

Edebé segueix apostant per l’ús d’un recurs tan ric i atractiu per a l’educació dels joves com és el cinema, amb pel·lícules que aportin valors i una reflexió sobre la dimensió espiritual.

També et pot interessar …