29 octubre 2015

El passat 16 d’octubre va tenir lloc Assemblea de l’Associació Espanyola d’Entitats Col·laboradores de l’Ensenyament (AESECE) a Andalusia, celebrada en el Colegio Mayor Universitario San Juan Bosco de Sevilla amb la representació per part de la Inspectoria Maria Auxiliadora del les cases de Màlaga, Triana, Algeciras, Jerez Lora Tamayo, Cádiz i Trinidad.

L’ordre del dia va comptar amb les intervencions de Jesús Muñoz de Priego Alvear, advocat Especialista en Dret Educatiu i Coordinador de l’Observatori per la Llibertat d’Ensenyament a Andalusia (OLEA), en una primera part sobre la Llibertat d’Ensenyament i la presentació de l’OLEA. També es va aprofitar aquest moment per donar a conèixer la campanya “Concertats beneficia a tots”.

Durant la ponència es van respondre qüestions sobre arguments en defensa de la llibertat d’ensenyament. "El fet fonamental que hauríem de defensar és el de l’article 27.3 de la Constitució: Els poders públics garanteixen el dret que vas assisteix als pares perquè els seus fills rebin la formació religiosa i moral que estigui d’acord amb les seves pròpies conviccions, i a garantir el dret de triar entre diferents opcions. No és possible triar entre coses iguals. Per tant, el fet diferenciador de les nostres escoles deuria ser el nostre ideari, el nostre projecte educatiu, diferent i diferenciat del que les escoles públiques ofereixen", explicava Jesús Muñoz als assistents de l’esdeveniment.

Després d’aquest argument es compartia la idea sobre si el personal dels centres té suficients elements d’argumentació per poder defensar l’escola concertada allà on s’estableixi una conversa o debat.

Per a la segona part de l’assemblea es va convidar a María Felicidad Rodríguez Sánchez. La diputada del Partit Popular per Cádiz va explicar el treball que des del seu partit havien estat realitzant sobre els batxillerats i la LOMCE. A més va plantejar com a mesura la possibilitat d’incloure al programa per a les eleccions generals de l’ampliació de l’escolarització obligatòria als 18 anys.

Entre altres punts de l’ordre del dia destaca la presentació de el “Premi d’excel·lència d’AESECE" i l’aprovació del balanç i pressupost.
 

 

També et pot interessar …