29 octubre 2015

La diòcesi subalpina es mobilitza per a l’acolliment dels refugiats: mentre l’Oficina de Migrants i Caritas estan posant a punt la màquina de l’hospitalitat, enfront de centenars de famílies i parròquies que han respost a la trucada de l’arquebisbe Nosiglia per a obrir les seues portes als refugiats, en les cases salesianes de Torí arriben els primers estrangers.

Vénen de Mali, Nigèria, Afganistan i Pakistan, són 16 joves refugiats amb edats entre els 20 i 23 anys, que en parelles són acollits a comptagotes en les obres de la Circumscripció Especial Salesiana Piemont i Barre d’Aosta (ICP), que s’han posat a disposició a acollir els migrants assenyalats pel Sistema de Protecció per als Sol·licitants d’Asil i Refugiats del govern.

Els primers s’estan organitzant en aquest moment en el Liceu Valsalice, el Oratorio de la Crocetta i la parròquia de Monterosa. A la fi del mes els refugiats s’establiran també en les cases salesianes de Cumiana, Sant Benigne, Novara, Trinat Vercellese i Vigliano, tan aviat com siguen signats els acords entre la ciutat de Torí, la diòcesi i les cases a càrrec dels fills de Don Bosco. «Als setze joves adults cal afegir quatre menors d’edat no acompanyats, d’Egipte, que seran allotjats uns dies en un apartament de la comunitat residencial per a menors "Harambee", activa en la nostra parròquia de Casale Monferrato", va explicar el Pare Domenico Ricca, capellà de la presó de menors torinés Ferrante Aporti que està coordinant per part dels Salesians la recepció dels refugiats.

També et pot interessar …