28 octubre 2015

El salesià iliplense [de la ciutat andalusa de Niebla, en la província de Huelva] Juan José Gómez dirigix un projecte, iniciat per la comunitat religiosa en Porto Novo (Benín, África) fa dos dècades amb quatre xavals, que actualment dóna cobertura a 240 menors, amb edats compreses entre els deu i els dèsset anys. Per a dur a terme esta tasca compten amb 54 educadors.

Gómez porta onze anys en Benín com a missioner salesià. Dirigix el Hogar Don Bosco de Porto Novo i estima que el balanç és molt positiu. És una gràcia de Déu la possibilitat d’estar amb ells, m’aporten més del que li estem donant, són la imatge de la superació, alegria, optimisme i de mirar cap a avant a pesar del patiment i la creu de cada día". Apunta, orgullós, que entre els xiquets que han acollit hi ha dotze universitaris i jóvens que ja són "la tercera generació de patrons, que han muntat els seus tallers i han donat ocupació a altres jovens”.

El projecte consta de tres fases. La primera denominada Medi Ambient té com a objectiu la sensibilització i prevenció. En els grans mercats d’Ouando (Porto Novo) i Dantokpa (Cotonou) tenen barraques on educadors identifiquen els xiquets, analitzen els motius que els han portat a eixa situació i es posen en contacte amb les seues famílies per a veure si és possible la seua volta a la llar. En cas contrari, els fan un seguiment i els conviden a deixar el carrer. "En 2014, el Ministeri de Família va identificar 4.000 xiquets en el carrer". A les afores del mercat de Dantokpa, disposen de Casa Mamá Margarita, que roman oberta de 19:00 a 07:00, per a donar protecció nocturna als xavals. En ella dormen entre 70 i 80 criatures. Durant el dia els educadors els orienten en el mercat i a la nit li’ls oferixen este espai perquè puguen endreçar-se, rebre formació i dormir segurs. També en la frontera amb Nigèria, en Seme Krake, tenen una barraca en què el treball va dirigit a evitar el tràfic de xiquets.


Pots llegir les fases completes del projecte en ReligionenLibertad.

 
 

També et pot interessar …