28 octubre 2015

Del 19 al 23 d’octubre, Salesians Joan XXIII d’Alcoi ha acudit l’encontre de coordinació d’aquest projecte europeu Erasmus+ què amb una duració de tres cursos acadèmics, té per objectiu general «augmentar la qualitat de l’educació en FP a traves la motivació de professors de matemàtiques i mòduls professionals a modernitzar els mètodes d’ensenyament amb un fort ús de mitjans digitals; per donar suport al desenvolupament professional continuu i a l’aprenentatge independent, al temps què introduir-se en nous mètodes pedagògics essencials per a ensenyar en l’era digital».

L’encontre ha aplegat als representants dels sis centres de FP participants en el projecte: l’Escola Professional Química de Pardubice (República Txeca), l’Escola Secundària Byåsen de Trondheim (Noruega), l’Institut Tècnic Industrial Michelangelo Buonarroti de Trento (Itàlia), el Centre comarcal de FP de Valga (Estònia), l’Escola Secundària Anatòlia de Edremit (Turquia) i l’alcoiana Escola de FP Salesians Joan XXIII que ha fet d’amfitriona en aquest primer encontre de coordinació del projecte.

Els participants, acompanyats pel director del centre salesià de Joan XXIII, Vicente E. Picó, van estar rebuts a l’ajuntament de la ciutat per l’alcalde, Toni Francés, i el regidor d’empresa i innovació, Manuel Gomicia. Ademés varen conéixer de primera mà l’Agora-Alcoi, aposta del municipi alcoià a favor de la innovació, l’emprededurisme i l’ensenyament.

«Teaching in the digital age» va estar una proposta de les sis escoles de FP ressenyades, amb coordinació internacional de Txèquia, a la convocatòria Erasmus+ 2015 i va obtenir finançament de la Comissió Europea per a tres cursos acadèmics, 2015-18, a les darreríes d’agost passat; desprès de la preceptiva aprobació per totes i cadascuna de les respectives agències nacionals competents en l’àmbit de l’ensenyament del programa Erasmus+.

També et pot interessar …