26 octubre 2015

Més d’un centenar de persones va assistir divendres 23 a la inauguració de la mostra "75 anys amb Don Bosco", que recorre l’evolució del col·legi salesià Sant Joan Baptista i també de la presència salesiana a Borriana, i que podrà visitar-se fins al pròxim 29 de novembre en el Centre Municipal de Cultura la Mercé.


El director de l’Obra salesiana de Borriana, Fernando Miranda -acompanyat en l’acte inaugural per l’alcaldessa, Maria Josep Safont; el diputat autonòmic José Ramón Calp i el regidor de Cultura, Vicent Granel-, va destacar la labor educativa dels salesians en la ciutat, "amb uns inicis difícils en 1940, en temps d’escassetat, però que -gràcies a la generositat i bona voluntat dels borrianencs, la il·lusió dels primers alumnes i la fe i el treball dels primers salesians- es van convertir en la bona terra que va acollir aquella llavor que, 75 anys després, s’ha convertit en un gran arbre".


Segons Miranda, "una vegada més, la intuïció de Sant Joan Bosco va funcionar i el col·legi va ser des del primer moment un lloc per a acollir als alumnes, on pogueren jugar, divertir-se, aprendre i conèixer a Déu. Casa, pati, escola i Església".


El director de l’Obra salesiana va tenir paraules de record per a totes les persones que formen i han format part de la creixent família salesiana, "moltes d’elles reflectides en l’exposició", abans d’agrair la col·laboració de l’Ajuntament i de totes les persones que han fet possible aquesta mostra amb les seues donacions, en particular d’Enric Safont i de Vicente Granell per les seues fotografies, així com de l’equip de comunicació i mitjans del 75 aniversari, format per Guillem Ríos, Salva Blanch, José Tormo i Vicent Ríos, aquest últim comissari de l’exposició.


Tant l’alcaldessa com el regidor de Cultura van destacar la importància dels salesians a Borriana i la seua aportació a la història de la ciutat en aquests 75 anys. Maria Josep Safont va afegir que el mateix divendres al matí havia assistit en el col·legi a la clausura de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació, "un acte que va reunir a 900 alumnes, que representen el present i el futur; de la mateixa manera que aquesta exposició ens permet reviure el passat, que jo també he viscut en la meua família de la mà del meu pare".


La mostra la integren 15 panells il·lustratius de la història del col·legi i de la Parròquia de María Auxiliadora, el Centre Juvenil Porta Oberta, l’esport, la Casa d’Acolliment Don Bosco, la Germandat de l’Oració en l’Hort i els diferents àmbits de l’obra; tot açò complementat amb un vídeo amb imatges d’aquests 75 anys, així com objectes i material escolar de les diferents èpoques, exposats en vitrines.


L’exposició "75 anys amb Don Bosco" podrà visitar-se fins al 29 de novembre en el Centre Municipal de Cultura la Mercé, en horari de 10.30 a 13.30 i de 17.30 a 20.30 hores -de dilluns a dissabte-, i els diumenges i festius, de 17.30 a 20.30 hores.

També et pot interessar …