26 octubre 2015

 

El col·legi salesià San José de Pozoblanco ha començat la segona fase de les obres de rehabilitació de l’immoble que acollirà la Casa per Promoció d’Obra Social per a Joves, que s’està construint sobre uns habitatges adjacents al centre educatiu donades per particulars a la congegración religiosa.

El pressupost total d’aquesta fase és d’uns 80.000 euros dels quals 20.000 els aporta la Diputació de Còrdova i la resta els salesians que esperen comptar amb la col·laboració econòmica de ciutadans i empreses.

En aquesta fase es contempla la construcció a la planta baixa d’un gran saló d’usos multiples, al qual s’uniran tres sales i un despatx. Està previst que la segona fase estigui acabada al mes de gener de 2016 i començar llavors a donar-li ús a l’edifici encara que quedi pendent de concloure la tercera fase que preveu una actuació a la planta alta.

A principis d’aquest any va finalitzar la primera fase en què la Diputació va col·laborar amb 30.000 euros. Els treballs llavors van consistir en la substitució de la coberta que es trobava en un estat ruïnós, així com en treballs de desenrunament de les altres cases i la neteja de tot el solar.

Aquest nou espai de la congregació salesiana es destinarà a activitats socials per a adolescents i joves, local per a grups esportius, per a assaig de grups musicals o de teatre, així com accions formatives cursos ocupacionals per a joves en risc d’exclusió social, cursos per a obtenció de graduat escolar, activitats de reforç per a nois i noies amb necessitats de suport escolar o problemes d’absentisme, entre d’altres. Es vol que en el projecte social participin les diferents entitats de Pozoblanco.

El director titular dels salesians a Pozoblanco, Teodoro Castillejo, ha assenyalat que aquest gran projecte social serà un testimoni més de l’empremta de Don Bosco de qui s’ha commemorat el bicentenari del seu naixement.

 

També et pot interessar …